Revista Viața Fraternă 2017-2018

După o scurtă pauză editorială, duminică 27 mai 2018, la Institutul Teologic Franciscan din Roman a apărut un nou număr al Revistei Viața Fraternă, publicat într-un dublu format digital și scris, pentru a fi disponibilă unui număr mai mare de iubitori de cultură și spiritualitate.

În contextul reflecției Bisericii asupra tinerilor, s-a considerat oportună ideea ca titlul acestui număr să poarte numele celei de-a XV-a Adunări generale a Sinodului Episcopilor care va avea loc în luna octombrie la Roma, și anume: ,,Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

Editată de frații studenți ai Institutului Franciscan din Roman, Revista Viața Fraternă a apărut cu un nou design, cu un volum tematic complex și bine structurat, care cuprinde prezentarea evenimentelor academice ce au avut loc în anul 2017-2018, urmate de numeroase articole care evidențiază în mod sistematic diferite aspecte din viața Bisericii, lucrări științifice ce reflectă bogăția patrimoniului filosofic și teologic al gândirii ecleziale și universale, teme de spiritualitate franciscană, cultură creștină, inserând pe alocuri și câteva poezii. Toate puse împreună constituie un veritabil compendiu de spiritualitate și cultură creștină.

Venind în ajutorul acelora care nu intră în contact cu activitatea scolastică a acestui centru de cultură și spiritualitate franciscană din cadrul Institutului nostru, o noutate a ediției din acest an o constituie inserarea ei în mediul online (Digital Publishing Platform).

Revista Viața Fraternă are un număr de 70 de pagini, structurată în cinci părți:

Partea I – Din Viața Institutului (evenimente academice desfășurate în acest an);

Partea a II-a – Biserica și societatea contemporană;

Partea a III-a – Spiritualitate franciscană, sfințenia este posibilă;

Partea a IV-a – Articole de filosofie și teologie;

Partea a V-a – Cultură și spiritualitate.

De la bun început, dorim să precizăm faptul că materialul prezent este rodul activității noastre scolastice, sintetizată de câțiva studenți iubitori de cultură, așadar, elaborarea acestei reviste a implicat activitatea unor tineri care sunt ,,pe băncile școlii”. În acest sens, vă rugăm să fiți ,,înțelegători” cât privește ,,rigoarea științifică” existentă în marile centre universitare, deoarece scopul nostru este ca această revistă să fie cognoscibilă și celor care nu au o formare universitară.

Consiliul de Redacție al Revistei Viața Fraternă dorește să adreseze sincere mulțumiri fraților studenți care s-au arătat disponibili în a colabora la realizarea acestui frumos material! Munca depusă de voi, dragi frați, este foarte importantă, deoarece, cu toții suntem conștienți de diversitatea activităților ce constituie formarea noastră spirituală, fraternă, umană și intelectuală, la care suntem protagoniști zi de zi și care uneori, în mod aparent, ne condiționează demersul realizării unui articol sau a unei poezii.

Bunul Dumnezeu să primească efortul și gratuitatea voastră, căci, după cum am învățat și la orele de curs, munca intelectuală, trăită în optica credinței, reprezintă o modalitate de a-l sluji pe Dumnezeu și de a da mărturie despre el și fraților noștri, conștienți fiind totodată de acest exercițiu de natură intelectuală văzut ca o prefigurare a provocărilor de ,,mâine”.

Consiliul de Redacție vă invită cu încredere să vă deschideți inima și să vă hrăniți cugetul din tezaurul sapiențial al cugetării universale. Vă mulțumim!

Accesați aici Revista „Viața fraternă”

Lectură plăcută!!!

Preluat de pe itrcf.ofmconv.ro

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.