Reculegere de Advent

Faceţi, deci, rod vrednic de convertire! (Lc 3,9)

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 3 decembrie 2016, Fraţii capucini din Custodia Fericitul Ieremia s-au reunit împreună pentru o zi de reculegere şi de pregătire la marea sărbătoare a Naşterii Domnului, sub călăuzirea spirituală a fr. Maricel Maxim.      

Acesta ne-a vorbit despre semnificaţia Timpului Liturgic al Adventului, insistând asupra faptului că acesta este timpul potrivit pentru schimbare, pentru convertire, ilustrând această necesitate din viaţa noastră cu exemple din experienţa sa din Scoţia, de unde s-a întors recent şi unde a petrecut mai multe luni în reculegere şi slujire fraternă.         

Partea a doua a întâlnirii a fost axată mai ales de unele probleme organizatorice pentru anul viitor, când fraternitatea capucină din România împlineşte 25 de ani de prezenţă şi slujire pe meleagurile natale ale Fericitului Ieremia.          

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o Sfântă Liturghie concelebrată de fr. Custode Iosif Lucian Dumea împreună cu toţi fraţii prezenţi şi s-a încheiat cu o agapă fraternă, la care fraţii şi-au dorit unii altora Sărbători binecuvântate şi un An Nou plin de binecuvântări şi împliniri!   

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.