Qui sibi nomen imposuit Franciscum

Scrisoarea Ministrului general adresată Sfântului Părinte, Papa Francisc, cu ocazia alegerii sale

Preafericite Părinte, Pace şi Bine!

Prin salutul obişnuit şi simplu al tradiţiei franciscane, doresc să mă adresez personal pentru a vă prezenta salutul fiecărui frate al Ordinului Fraţilor Minori Capucini pentru alegerea ca Suveran Pontif, şi să vă asigur încă de pe acum de rugăciunea noastră.          

La prima voastră întâlnire cu Biserica din Roma, când aţi ieşit în balconul din Bazilica Vaticană aseară, ne-aţi invitat să mergem înainte împreună şi să ne rugăm unii pentru alţii, astfel încât să fim semne ale fraternităţii, ale iubirii şi ale încrederii.

Mulţumim, Sfinte Părinte, pentru această invitaţie, pe care o îmbrăţişăm şi o stabilim ca angajament al fraternităţii noastre de Fraţi Minori Capucini, pentru a fi semne ale acelei fraternităţi pe care Cristos ne-a învăţat-o prin spălarea picioarelor unii altora.

Sfântul Francisc de Assisi, în “Cântecul fratelui Soare”, ne ajută să ne rugăm pentru realizarea acestei mari fraternităţi, îndemnându-ne să cântăm, în ultima strofă: “Lăudaţi-l şi binecuvântaţi-l pe Domnul, mulţumiţi-i şi slujiţi-i cu mare smerenie”. Iar lauda plăcută Domnului este acţiunea de mulţumire pentru iubirea sa manifestată pe cruce, unită cu slujirea faţă de oamenii din orice timp şi loc.

Sfinte Părinte, asigurându-vă de supunerea noastră filială şi de rugăciunea noastră zilnică în faţa Domnului, vă cer să îi binecuvântaţi pe fraţii capucini.

Roma, 15 martie 2013        

Fr. Mauro Jöhri,
Ministru general  O.F.M. Cap.

Sursa: www.ofmcap.org

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.