Promisiune a Tineretului Franciscan

Promisiune a Tineretului Franciscan la Oneşti

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  

În seara zilei de 22 octombrie 2016, la Sf. Liturghie de la ora 18, 30 de la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”, în memoria liturgică a Sfântului Ioan Paul al II-lea, un grup de 18 tineri din Oneşti au promis public să-şi axeze căutările lor de viaţă şi de credinţă după exemplul Sf. Francisc din Assisi, al Fericitului Ieremia şi al Sfântului Ioan Paul al II-lea, care încă din primele clipe ale pontificatului său, i-a îndemnat, mai ales pe tineri: „Nu vă fie teamă! Deschideţi larg porţile lui Cristos”.       

Angajamentul lor de viaţă a coincis în mod fericit şi cu tema celei de-a doua zile a novenei de pregătire la sărbătoarea aniversării a 33 de ani de la proclamarea ca Fericit a fratelui capucin Ieremia Valahul: „A-i învăţa pe cei neştiutori”, predicată de pr. Eugen Lucaci, paroh de Oituz, care a arătat că nu-i nici o ruşine în a ne declara neştiutori în problemele de credinţă şi  că este o obligaţie a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm, mai ales prin exemplul vieţii, pe alţii să găsească calea spre Cristos.

Fraternitatea OFS din Oneşti şi Fraţii Capucini le urează noilor membri ai Familiei Franciscane locale un călduros „Bun venit!” în mijlocul lor şi promit că îi vor însoţi în căutările lor din toată inima!

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.