Proiect Vocaţional 2012-2013: Prima întâlnire

Pastorala Vocaţională 2012 – 2013

Preaînalte şi gloriosule Dumnezeu,
luminează întunericul inimii mele,
dăruieşte-mi credinţă dreaptă,
speranţă convinsă, iubire perfectă,
înţelepciune şi cunoaştere,
Doamne, ca să îndeplinesc Sfânta poruncă a Ta. Amin.

 Pace şi bine!

Cu ajutorul Domnului am început şi în acest an programul propus pentru Proiectul vocaţional, Proiect care a ajuns la cel de al patrulea an şi pentru acest lucru îi mulţumim lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Francisc şi al Fericitului Ieremia, patronii spirituali ai acestui proiect.

Prima întâlnire din acest an a avut loc în zilele de 26 – 28 octombrie, la Oneşti, în Mănăstirea Fericitul Ieremia, unde este şi centru vocaţional al Custodiei noastre. La această primă întâlnire au participat 8 tineri. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut Părintelui Leon Budău, Custode al fraţilor capucini din România, care a explicat cum a luat fiinţă acest proiect şi care este scopul acestor întâlniri: un ajutor pentru tinerii care vor să descopere care este planul şi misiunea lui Dumnezeu cu ei. Părintele Leon a amintit că prima chemare pentru orice om este chemarea la viaţă, scoţând în evidenţă cele două vocaţii specifice în Biserică; vocaţia la Căsătorie şi vocaţia la Viaţa Consacrată, insistând asupra egalităţii în demnitate şi valoare în ochii lui Dumnezeu. După această introducere am plecat la Roman, la Mănăstirea Sfântul Padre Pio, care este casă de formare pentru studenţii noştri, iar împreună cu ei am petrecut zilele de 27 şi 28. Fratele Ieremia, unul dintre studenţi, a împărtăşit cu grupul de tineri experienţa sa de frate şi drumul său vocaţional. Ultimul moment de formare a avut ca temă creşterea lui Isus, oprindu-ne asupra aspectelor pe care a trebuit şi Isus să le înfrunte, ca şi om, în creşterea sa umană, spirituală şi vocaţională.

Mulţumim tinerilor pentru aceste zile petrecute împreună, într-un spirit fratern şi îi aşteptăm pe ei dar şi pe alţii la următoarea întâlnire din 23 – 25 noiembrie, la Oneşti începând cu ora 13.

Pace şi bine!

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.