Prima intalnire din “Proiectul Vocational”

Zilele de 23-25 au fost zile binecuvîntate de Dumnezeu şi însoţite de prezenţa maternă a Mariei, mama preoţilor, pentru Custodia noastră, dar mai ales pentru Mănăstirea din Borzeşti, care găzduieşte desfăşurarea Proiectului Vocaţional, proiect iniţiat cu ocazia anului sfintei preoţii, şi care se adresează tinerilor dornici să-l cunoască pe Isus Cristos, după spiritualitatea Sfîntului Francisc.
”Doamne ce vrei ca eu să fac?”. Cu această întrebare s-a deschis cea dintîi întîlnire, din cadrul Proiectului, desfăşurată în luna octombrie. Cei 12 tineri prezenţi la această primă întîlnire au avut ocazia să se îngenuncheze, asemenea lui Francisc, în faţa Crucifixului din S. Damian şi să reflecteze asupra acestei întrebări. Părintele Custode, Leon Budău, ne-a introdus în misterul vocaţiei ca dar al lui Dumnezeu.
”De ce m-aţi căutat?”. Ziua de sîmbătă a fost dedicată lui Isus adolescentul.
Părintele Lucian Iosif, cu acestă întrebare a iniţiat un curs vocaţional, care îl are ca model pe însuşi Isus, prezentat în diferitele etape ale maturizării sale umane şi vocaţionale. Ziua de Duminică a fost ziua dedicată povestioarei ”Lacul”, care-l are ca personaj principal pe Simon pescarul. Viaţa sa a fost mereu legată de lac. De acel lac în care î-şi desfăşura activitatea şi din care şi-a hrănit familia, dar mai ales de acel lac interior, plin de peşti şi mii de vietăţi frumoase.
Cu Liturghia Duminicală celebrată ca mulţumire lui Dumnezeu, s-a încheiat această primă întîlnire, cu speranţa de a ne revedea în luna noiembrie pe data de 13-15, într-un număr cît mai mare.

Mărturie:

“În aceste zile am avut ocazia să cunosc comunitatea Fraţilor Capucini din Borzeşti, de a reflecta mai intens asupra vocaţiei mele şi asupra vieţii franciscane-capucine.

Sunt foarte încântat de ideea acestui Proiect Vocaţional adresat tinerilor aspiranţi la viaţa religioas’ sub exemplul Sf. Francisc şi îmi doresc să particip la toate întâlnirie acestui Proiect.

Fie ca prin aceste experienţe, dialoguri, momente de rugăciune şi fraternitate, noi, tinerii aspiranţi, să fim fideli chemării lui Dumnezeu şi să împlinim voia Lui.”

Saranci Daniel-Antonio,
student, anul III, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor (FEAA), Iaşi

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.