Pr. Flavian Faraoanu: noul consilier al Custodiei “Fericitul Ieremia”

Pr. Flavian Faraoanu: noul consilier al Custodiei “Fericitul Ieremia”

În urma renunţării părintelui Filippo Aliani la oficiul de consilier al Custodiei Fraţilor Minori Capucini “Fericitul Ieremia” din România, survenită datorită faptului că i-a fost încredinţată misiunea de a redeschide drumul prezenţei fraţilor capucini în Georgia, în locul său, din dispoziţia Pr. Leonardo Izzo, Ministru Provincial al Fraţilor Capucini din Napoli, după consultarea definitoriului propriu şi ţinând cont de opţiunile fraţilor de la ultimul Capitolul electiv din anul 2011, a fost numit consilier părintele Flavian Faraoanu.

S-a născut la Galbeni (BC), la data de 11 decembrie 1978. A absolvit şcoala generală de 8 clase la Galbeni (1993) şi Seminarul Teologic Liceal Capucin din Oneşti (1998). A emis profesiunea solemnă la data de 31 iulie 2005, la Oneşti, iar după terminarea studiilor teologice efectuate la Facultatea Teologică Pontificală din Italia Meridională, secţiunea “Sfântul Toma” – Napoli (2007), a fost hirotonit preot la Nisiporeşti, de către PS Petru Gherghel, la data de 28 martie 2008. A activat în Conventul “Sf. Padre Pio” din Roman (2008-2012) ca vice-formator (2007-2009), formator direct al studenţilor (2011-2012) şi ca guardian (2009-2012).

Din toamna anului 2012 se află în Conventul “Ss. Îngeri Păzitori” din Târgu-Lăpuş, cu slujirea de guardian, exercitându-şi ministerul preoţesc în Parohia Greco-Catolică “Buna Vestire” din localitate. A fost numit consilier în luna februarie a anului 2013.  

Pe această cale, dorim să îi mulţumim părintelui Filippo pentru disponibilitatea cu care a îndeplinit această misiune, urându-i mult succes pe drumul ce i se deschide în faţă, felicitându-l, totodată, şi pe noul consilier al Custodiei noastre, căruia îi dorim să îndeplinească această slujire cu multă bucurie.

Fraţii Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.