Piatra Neamt, „Sfantul Iosif Muncitorul”: vizita Relicvei insemnate a Fericitului Ieremia

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioşii din Parohia “Sfântul Iosif Muncitorul” din Piatra Neamţ, în frunte cu părintele Petrică Dăncuţ, păstorul acestei comunităţi, şi părintele vicar Cazimir Cimpoeşu, au trăit un eveniment binecuvântat, miercuri, 23 mai 2018, prin prezenţa relicvei însemnate a fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaştelor sale în ţară.

După primirea solemnă a casetei cu relicva preţioasă şi salutul părintelui paroh, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii, adunaţi în număr mare, s-au îndreptat în procesiune spre biserică, unde au luat parte la recitarea sfântului Rozariu şi la devoţiunea în cinstea fericitului Ieremia. A urmat celebrarea sfintei Liturghii solemne, prezidată de pr. Flavian Gondoş, OFMCap, rector al sanctuarului diecezan “Fericitul Ieremia” din Oneşti, care a ţinut şi predica. În cuvântul său de învăţătură, părintele a evidenţiat într-un mod deosebit caritatea nemărginită a fericitului Ieremia faţă de cei bolnavi în deosebi, dar şi faţă de orice fiinţă în nevoie, după exemplul samariteanului milostiv. Fericitul Ieremia, primul român ridicat la cinstea altarelor, este un exemplu în urmarea lui Cristos şi în slujirea celor nevoiaşi.

Pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap, promotorul neobosit al devoţiunii către Fericitul Ieremia, a vorbit despre importanţa acestui eveniment şi în acelaşi timp a îndemnat credincioşii să ceară haruri de la Dumnezeu prin mijlocirea fericitului Ieremia şi, totodată, să-l informeze de fiecare dar deosebit primit prin intermediul fericitului capucin, care ar putea fi de folos canonizării sale.

După celebrarea euharistică, la care credincioşii, atât catolici cât şi ortodocşi, s-au rugat şi pentru ridicarea la titlul de sfânt a fericitului Ieremia, fiecare a atins cu respect şi veneraţie relicva însemnată a fericitului Ieremia, încredinţându-i prin rugăciune intenţiile şi dorinţele pentru binele familiilor lor.

Mulţumim părintelui paroh Petrică Dăncuţ şi întregii comunităţi pentru ospitalitatea lor şi îl rugăm pe Dumnezeu să asculte şi să împlinească rugăciunile tuturor acelora care aleargă la el prin mijlocirea fericitului Ieremia!

Fr. Daniel Tală, OFMCap

Album foto: Piatra Neamț, „Sfântul Iosif Muncitorul”: vizita Relicvei însemnate a Fericitului Ieremia (23 mai 2018)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.