Pelerini la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”

Pelerini la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto 

În ziua de 6 septembrie 2017, la Sanctuarul „Fericitului Ieremia” din Oneşti au venit să se închine la racla cu moaştele vrednicului nostru confrate mai multe grupuri organizate de pelerini.         

Astfel, în jurul orei 11.00, a sosit un grup de aproximativ 40 de cinstitori ai Fericitului din Iugani, însoţiţi de pr. paroh Petru Blaj, întâmpinaţi fiind de noul rector al Sanctuarului, fr. Flavian Gondoş. După ce au adresat rugi fierbinţi către Dumnezeu prin mijlocirea Fericitului Ieremia şi au primit binecuvântarea acestuia prin mâinile fr. Flavian, au vizitat biserica superioară şi expoziţia deschisă cu ocazia împlinirii unui sfert de veac de prezenţă capucină pe meleagurile natale ale concetăţeanului nostru sfânt, unde au primit explicaţiile necesare.  

În jurul orei 12.00 a sosit şi un grup nutrit de pelerini din Vizantea, însoţiţi de către păstorul lor, pr. Romică Sociu, care au celebrat Sfânta Liturghie în cripta unde se află moaştele primului român ridicat la cinstea altarelor, la care a participat şi un alt grup de terţiari franciscani din zona Bacăului (Valea Mare, Faraoani) sosit între timp, pelerini ce se îndreptau spre Maria Radna, la Sanctuarul  „Celei născute fără de păcat şi Maica Dumnezeului nostru”, după cum recită o veche rugăciune orientală.        

La ora 16, a sosit un grup de peste 30 de copii din Pildeşti, însoţiţi de pr. paroh Andrei Ciobănică, care au înălţat rugi fierbinţi şi cântece lui Dumnezeu la racla sfântului şi au vizitat biserica superioară şi expoziţia jubiliară.     

A doua zi, 7 septembrie, începând cu ora 9.30, a fost rândul copiilor-pelerini din Luizi-Călugăra să se adune în jurul Fericitului Ieremia. Circa 40 de copii, însoţiţi de animatorii lor şi de pr. vicar Alistar Marius Cătălin OFMConv, au dorit să încheie zilele campusului parohial la care au participat cu o vizită şi o sfântă liturghie la Sanctuarul Fericitului Ieremia din Oneşti.         

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.