Oneşti: Zilele Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”

Zilele Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 8-9 mai 2013 s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilelor Liceului Teologic ”Fericitul Ieremia”, prilejuite de sărbătoarea Fericitului Ieremia, 8 mai, patronul spiritual al Custodiei Fraţilor Minori Capucini şi al Liceului Teologic.

Sărbătoarea a fost deschisă prin celebrarea Sfintei Liturghii de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, alături de care au concelebrat mai mulţi preoţi. Elevii liceului au participat activ la Sfânta Liturghie, prin citirea lecturilor biblice, a rugăciunii credincioşilor şi prin animarea cântărilor liturgice, alături de corul Sanctuarului.

Întrucât şcoala noastră trăieşte din specificul şi spiritualitatea ei, prima parte a celei de-a doua zile, 9 mai, a fost dedicată tot activităţilor spirituale. Festivităţile au fost deschise de pr. Leon Budău, Custodele Fraţilor Minori Capucini, care, la invitaţia părintelui Cristinel Ghiurca, directorul liceului, a prezentat elevilor aspectele semnificative din viaţa fericitului Ieremia, punând accent pe educaţia religioasă primită la şcoala părinţilor săi. După încheierea acestui moment, fiind şi sărbătoarea Înălţării Domnului, toţi elevii au participat la Sfânta Liturghie, care a fost celebrată de pr. Marian Huşanu. 

Partea a doua a zilei a fost dedicată activităţilor artistice, debutând cu o reprezentare scenică a vieţii Fericitului Ieremia, realizată de trupa de teatru a liceului cu sprijinul d-lui Cornel Bulai, preşedintele Asociaţiei Kolping Moldova, şi a d-lui regizor Coşa Ionică din Bacău. Au urmat apoi mai multe scenete comice prin care elevii şi-au pus în evidenţă talentul actoricesc, stârnind amuzamentul şi buna dispoziţie în rândul spectatorilor. Printre aceste momente, cîteva eleve ale şcolii ne-au încântat auzul cu melodii de muzică uşoară şi populară.

Festivităţile s-au încheiat cu acordarea de diplome elevilor care s-au remarcat la activităţile din Săptămâna “Şcoala altfel”, sub deviza “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Au fost premiaţi şi membrii Consiliului reprezentativ al părinţilor din cadrul liceului nostru, care s-au implicat activ şi au susţinut aceste activităţi. 

Cu ocazia celebrării acestor evenimente a apărut şi un nou număr al revistei liceului “Cuvânt şi viaţă”.

Şcoala este locul în care învăţăm – înainte de toate – că spiritul şi bogăţia sa sunt cele care dau măsura noastră şi a faptelor noastre. De asemenea, învăţăm unii de la alţii că, împărtăşind adevăratele valori, devenim mai bogaţi.

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.