Onești – Profesiunea simplă a fratelui Anton Gal, OFMCap (07 februarie 2015)

Iată vin, Doamne, să împlinesc voința ta!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 7 februarie 2015, la Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia”, a avut loc profesiunea simplă a fratelui capucin Anton Gal din parohia „Sfinții Petru și Paul”, Onești. Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Lucian-Iosif Dumea, Custode al fraților capucini din România.           

La acest eveniment au participat părintele decan Toma Rediu și părintele vice-decan Anton Ioan, precum și frații capucini veniți din diferite convente pentru a-i fi alături fratelui Anton în acest moment important al vieții sale.      

După citirea sfintei Evanghelii candidatul a fost strigat pe nume, moment în care și-a exprimat dorința de a profesa Regula de viață a sfântului Francisc, în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini. Momentul propriu-zis al profesiunii a avut loc după predica ținută de pr. Iustinian Lucaci, atunci când candidatul, punându-și mâinile în cele ale părintelui custode, a rostit formula de profesiune, încredințându-se ajutorului fraților și mijlocirii Preasfintei Fecioare Maria în îndeplinirea angajamentului de a trăi în ascultare, fără nimic propriu și în castitate.         

Îi mulțumim Domnului pentru marele dar pe care ni l-a făcut prin fratele Anton Gal, rugându-l totodată să îl păstreze statornic și să ne întărească tuturor pașii pe drumul vocației noastre capucine, prin urmarea Fiului său asemenea Seraficului Părinte Francisc.        

Fr. Iulian Ghiurca, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.