Onesti: Primitia fratelui Iustinian Lucaci


În ziua de 29 septembrie 2007, Pr. Iustinian Lucaci, OFM Cap., a fost hirotonit preot la Arienzo (Caserta), în Italia, iar duminică 28 octombrie 2007 a celebrat prima sfântă Liturghie în Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Paul“ din Oneşti şi împreună cu familia sa şi întreaga comunitate a mulţumit lui Dumnezeu pentru harul consacrării întru Cristos, marele preot. Este al doisprezecelea preot din Oneşti.

Cel care i-a deschis drumul sfintei Preoţii a fost pr. Ioan Caităr, pensionar, care locuieşte în Oneşti şi care a participat la sărbătoare.

Confraţii capucini împreună cu preoţii invitaţi, persoanele consacrate şi credincioşii, în număr foarte mare, l-au întâmpinat pe noul preot la intrarea în cartierul catolic, apoi a urmat sfânta Liturghie în biserică.

Emoţionant a fost momentul oferirii darurilor când familia şi părinţii părintelui primiţiant au adus la treptele altarului daruri: pâine şi vin, precum şi o fotografie a părintelui pe când era la grădiniţă. La sfârşitul acestei sărbători părintele primiţiant a mulţumit bunului Dumnezeu, părinţilor pentru darul vieţii, pr. custode Ubaldo Oliviero, pr. decan Iosif Păuleţ, pr. Ferenţ Tancău, celorlalţi preoţi, formatorilor, şi tuturor celor de faţă pentru sprijinul şi rugăciunea lor în timpul formării sale spre Preoţie.

Numărul mare de preoţi şi credincioşi, corul „Caelestis“ al parohiei, fanfara şi călăreţii prin contribuţia lor au dat o notă de mare solemnitate, care i-a impresionat pe toţi, ajutându-i să trăiască din plin bucuria sărbătorii.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.