Oneşti – Primavara Ecumenică

Primăvara Ecumenică

În perioada 13-15 mai la Centrul de Spiritualitate franciscano-capucină şi activitate ecumenică din Oneşti s-a desfăşurat întâlnirea lunară de rugăciune formare şi informare ecumenică, la care a participat un grup de circa 30 de persoane, catolici şi ortodocşi.
Programul s-a desfăşurat dând amplu spaţiu rugăciunii începând cu după amiaza de vineri.
Ziua de sâmbătă ca de obicei s-a dedicat formării ecumenice şi a informării asupra drumului spre unitatea creştinilor. În acest sens în timpul dimineţii a fost prima conferinţă ţinută de Pr. Celeste Pianezze „Mişcarea ecumenică Anglicană” partea a II-a, urmată de discuţii în grupuri mici. După amiază a fost a doua conferinţă, ţinută de Pr. Ioan Bârgăuanu paroh la Mănăstirea Caşin. „ Roadele Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”. Părintele Ioan ne-a vorbit despre înviere având ca prim rod rugăciunea. Isus înviat stă de vorbă cu cei doi ucenici Luca şi Cleopa, stă la masă cu ei şi în acest gest ei îl recunosc pe Isus Mântuitorul. Noi creştinii avem nevoie pe drumul spre unitate să-l recunoaştem pe Isus înviat în viaţa noastră cel care ne va conduce la unitatea între noi.
Duminică din nou s-a dedicat amplu spaţiu rugăciunii şi a treia conferinţă ţinută de Pr. Mario Querini: „ După Învierea Domnului Fap 1-2”
Isus Cristos să ne fie lumină şi har în drumul spre unitate.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.