Onești – Prima serie de exerciții spirituale pentru frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” (07-12 iunie 2015)

 „Treziți lumea!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 7-12 iunie, o parte din frații capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” s-au reunit la Centrul de spiritualitate franciscană „Domus Mariae” din Onești pentru prima serie de exerciții spirituale din acest an.

În lumina textelor evanghelice propuse de fr. Flavian Faraoanu în meditațiile din aceste zile de reînnoire sufletească și trupească, frații participanți și-au revăzut motivațiile de fond ale răspunsului dat de ei chemării lui Dumnezeu, pentru ca misiunea lor printre oameni să fie una rodnică, să „trezească lumea” de azi, după cum îi îndemna papa Francisc în scrisoarea de proclamare a „Anului Vieții Consacrate.   

În cursul ultimei zile, frații au avut bucuria unei vizite neașteptate, aceea a fr. Luca Romani – delegat al fraților capucini din Grecia – care, în cuvântul său de învățătură de la sfânta liturghie din sărbătoarea Sfintei Inimi a lui Isus, i-a îndemnat pe frați să se conformeze Inimii Preasfinte, tocmai pentru a fi cu adevărat frați ai sf. Francisc pentru lumea de azi.

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.