Oneşti – Prima serie de exerciţii spirituale pentru fraţii capucini din Custodia “Fericitul Ieremia” (07-12 iunie 2015)

 “Treziţi lumea!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 7-12 iunie, o parte din fraţii capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” s-au reunit la Centrul de spiritualitate franciscană „Domus Mariae” din Oneşti pentru prima serie de exerciţii spirituale din acest an.

În lumina textelor evanghelice propuse de fr. Flavian Faraoanu în meditaţiile din aceste zile de reînnoire sufletească şi trupească, fraţii participanţi şi-au revăzut motivaţiile de fond ale răspunsului dat de ei chemării lui Dumnezeu, pentru ca misiunea lor printre oameni să fie una rodnică, să „trezească lumea” de azi, după cum îi îndemna papa Francisc în scrisoarea de proclamare a „Anului Vieţii Consacrate.   

În cursul ultimei zile, fraţii au avut bucuria unei vizite neaşteptate, aceea a fr. Luca Romani – delegat al fraţilor capucini din Grecia – care, în cuvântul său de învăţătură de la sfânta liturghie din sărbătoarea Sfintei Inimi a lui Isus, i-a îndemnat pe fraţi să se conformeze Inimii Preasfinte, tocmai pentru a fi cu adevărat fraţi ai sf. Francisc pentru lumea de azi.

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.