Oneşti – Prima serie de exerciţii spirituale anuale pentru fraţii capucini (11-16 mai 2014)

Exerciţii spirituale

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 11-16 mai un grup de fraţi capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” s-au întâlnit la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină şi Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Oneşti pentru a participa la prima serie de Exerciţii spirituale din acest an. 

Sub călăuzirea fr. Cristian Lupu, O.F.M. Cap., predicatorul acestor exerciţii, care a preluat o idee a regretatului cardinal Carlo Maria Martini, fraţii au meditat asupra „Trăirii cu radicalitate a credinţei”, având ca teme zilnice: Radicalitatea dăruirii cerută de credinţă, Castitatea şi umbrele ce întunecă reala ei percepţie, Celibatul pentru Împărăţia Cerurilor, Raportul dintre celibat şi slujire, Slujirea la ceasul încercării. 

Alternând momentele de meditaţie cu celebrarea Sfintei Liturghii şi cu momentele de rugăciune specifice lunii mai, fraţii şi-au „încărcat bateriile” pentru un apostolat rodnic şi sfânt şi au încheiat această perioadă prin sărbătorirea onomasticii fr. Ubaldo Oliviero (16 mai) şi participarea la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, celebrată la Iaşi în ziua de 17 mai.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.   

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.