Onești – Prima serie de exerciții spirituale anuale pentru frații capucini (11-16 mai 2014)

Exerciții spirituale

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 11-16 mai un grup de frați capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” s-au întâlnit la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Onești pentru a participa la prima serie de Exerciții spirituale din acest an. 

Sub călăuzirea fr. Cristian Lupu, O.F.M. Cap., predicatorul acestor exerciții, care a preluat o idee a regretatului cardinal Carlo Maria Martini, frații au meditat asupra „Trăirii cu radicalitate a credinței”, având ca teme zilnice: Radicalitatea dăruirii cerută de credință, Castitatea și umbrele ce întunecă reala ei percepție, Celibatul pentru Împărăția Cerurilor, Raportul dintre celibat și slujire, Slujirea la ceasul încercării. 

Alternând momentele de meditație cu celebrarea Sfintei Liturghii și cu momentele de rugăciune specifice lunii mai, frații și-au „încărcat bateriile” pentru un apostolat rodnic și sfânt și au încheiat această perioadă prin sărbătorirea onomasticii fr. Ubaldo Oliviero (16 mai) și participarea la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, celebrată la Iași în ziua de 17 mai.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.   

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.