Onesti: Intoarcerea fericitului Ieremia in patrie (31 mai)


De mult timp auzim vorbindu-se de fericitul Ieremia şi iată că a sosit şi timpul să-l avem în mijlocul nostru pentru totdeauna. Un vis al multor credincioşi şi al fericitului Ieremia s-a împlinit.

Pentru capucinii din România şi din Italia şi pentru întreaga Biserică locală de Iaşi sâmbătă, 31 mai 2008, a fost o mare şi sfântă zi, deoarece la Oneşti, la ora 9.30 au fost primite sfintele moaşte ale fericitului Ieremia, la intrare în oraş, apoi au fost purtate în procesiune până la sanctuar, unde la ora 11.00 s-a celebrat sfânta Liturghie pontificală în frunte cu păstorul Diecezei de Iaşi, PS Petru Gherghel, care a fost înconjurat de alţi trei episcopi: ÎPS Ioan Robu, PS Anton Coşa, PS Florentin Crihălmeanu şi de pr. Felice Cangelosi, vicar general al Fraţilor Capucini, pr. Leonardo Izzo, ministrul provincial din Napoli şi pr. Ioan Ciuraru, ministru provincial al Fraţilor Conventuali, participând şi un mare număr de preoţi, persoane consacrate, autorităţi civile şi credincioşi.

După sfânta Liturghie celebrată afară, sfintele moaşte au fost purtate de fraţii capucini în criptă, unde au fost expuse spre venerare credincioşilor, pentru totdeauna, aşa cum ne-a asigurat părintele Ubaldo Oliviero, custodele Fraţilor Minori Capucini.

Pentru toţi cei prezenţi a fost o zi în care au crescut în har şi în cunoaşterea lui Cristos şi au văzut măreţia lui Dumnezeu arătată în sfinţii săi.

Ne rugăm în continuare fericitului Ieremia spre a mijloci harurile de care avem mai mare nevoie spre a fi şi noi cetăţeni ai cerului.

Fericite Ieremia, roagă-te pentru noi!

Pace şi bine!

Fr. Eugen Murariu

Album foto: Onesti: Intoarcerea fericitului Ieremia in patrie (31 mai)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.