Onesti: Intalnire de formare a formatorilor si guardianilor (16-18.02.2009)

În zilele de 16-18 febr. 2009 a avut loc, în conventul „Fericitul Ieremia” din Oneşti, o întâlnire de formare a formatorilor şi guardianilor Custodiei Fraţilor Minori Capucini din România.
Cursul a fost ţinut de către Pr. Prospero Rivi, O.F.M. Cap, din Provincia Emilia-Romagna (Italia).
Pr. Rivi este un cunoscut expert în domeniu, fiind autorul a numeroase cărţi şi articole cu tematică franciscană şi formativă, fiind timp de mulţi ani maestru de novici şi guardian. Actualmente este maestru al postnovicilor în conventul din Scandiano, Provincia Emilia-Romagna.
De-a lungul celor trei zile, părintele relator ne-a împărtăşit din bogata sa experienţă, vorbindu-ne despre necesitatea ca fiecare frate în parte să dea mărturie despre frumuseţea vocaţiei noastre de capucini, printr-o trăire autentică a ei, după exemplul sfântului Francisc.
Pr. Prospero Rivi a insistat asupra faptului că atât formatorii cât şi cei aflaţi în formare trebuie să fie disponibili în totalitate faţă de lucrarea lui Dumnezeu, să ajungă la acea abandonare totală la care ne îndeamnă Cristos.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru această experienţă pe care am trăit-o împreună în aceste trei zile în care ne-am bucurat de bogaţia spirituală şi franciscană a Pr. Rivi.

Fraţii Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.