Oneşti – Hramul Sanctuarului Diecezan “Fericitul Ieremia” (8 mai 2014)

Hramul Sanctuarului “Fericitul Ieremia”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Joi, 8 mai, fraţii capucini au celebrat hramul sanctuarului diecezan „Fericitul Ieremia” din Oneşti. Evenimentul a culminat cu Sfânta Liturghie prezidată de părintele Emilian Cătălin, provincial al fraţilor minori conventuali din România.

În timpul cuvântării ţinute, părintele predicator Gheorghe Cojocaru, paroh de Nicolae Bălcescu, i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la sărbătoare să apeleze cât mai des la fericitul Ieremia, vizitându-l la sanctuarul dedicat lui ori de câte ori au ocazia. 

Seara s-a celebrat o Liturghie de mulţumire, prezidată de părintele Flavian Faraoanu, consilier al Custodiei capucinilor din România şi guardian al conventului „Sfinţii Îngeri Păzitori” din Târgu Lăpuş. 

Amintim că acest eveniment a fost precedat de un triduum în care a fost aprofundată tema „Ieremia şi Durcovici, români, modele de sfinţenie” avându-i ca predicatori pe pr. Gheorghe Cojocaru, deja menţionat, şi pe pr. Isidor Iacovici, postulator al cauzei de beatificare a episcopului Anton Durcovici. De asemenea, în ajunul hramului a avut loc şi o priveghere nocturnă de rugăciune.

Fie ca modelul de sfinţenie al fericitului Ieremia să-i inspire pe creştinii români şi să aprindă în ei o credinţă sinceră şi statornică.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.