Onești – Hramul Sanctuarului Diecezan „Fericitul Ieremia” (8 mai 2014)

Hramul Sanctuarului „Fericitul Ieremia”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Joi, 8 mai, frații capucini au celebrat hramul sanctuarului diecezan „Fericitul Ieremia” din Onești. Evenimentul a culminat cu Sfânta Liturghie prezidată de părintele Emilian Cătălin, provincial al fraților minori conventuali din România.

În timpul cuvântării ținute, părintele predicator Gheorghe Cojocaru, paroh de Nicolae Bălcescu, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la sărbătoare să apeleze cât mai des la fericitul Ieremia, vizitându-l la sanctuarul dedicat lui ori de câte ori au ocazia. 

Seara s-a celebrat o Liturghie de mulțumire, prezidată de părintele Flavian Faraoanu, consilier al Custodiei capucinilor din România și guardian al conventului „Sfinții Îngeri Păzitori” din Târgu Lăpuș. 

Amintim că acest eveniment a fost precedat de un triduum în care a fost aprofundată tema „Ieremia și Durcovici, români, modele de sfințenie” avându-i ca predicatori pe pr. Gheorghe Cojocaru, deja menționat, și pe pr. Isidor Iacovici, postulator al cauzei de beatificare a episcopului Anton Durcovici. De asemenea, în ajunul hramului a avut loc și o priveghere nocturnă de rugăciune.

Fie ca modelul de sfințenie al fericitului Ieremia să-i inspire pe creștinii români și să aprindă în ei o credință sinceră și statornică.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.