Onești: Fericitul Ieremia și-a încheiat pelerinajul jubiliar prin parohiile Diecezei de Iași (27 mai 2018)

După ce în seara zilei precedente s-a oprit în mijlocul cinstitorilor săi din Oituz, în dimineața zilei de 27 mai 2018 fericitul Ieremia s-a întors acasă, în sanctuarul său de la Onești, întâmpinat fiind de rectorul sanctuarului, fr. Flavian Gondoș, ca și de credincioșii adunați pentru sfânta Liturghie de la 9.30.

La începutul sfintei Liturghii, fr. Ubaldo Oliviero, după unele explicații „tehnice” făcute în stilul său caracteristic, cunoscut în toată Moldova, i-a îndemnat pe cei prezenți, ca și pe toți cinstitorii fericitului Ieremia, să apeleze la mijlocirea acestuia și a Preasfintei Fecioare Maria, „măicuța noastră”, pentru a obține de la bunul Dumnezeu harurile cerute, încredințați fiind de ajutorul și mijlocirea lor.

Pe tot timpul sfintei Liturghii, doi frați capucini au stat la dispoziția tuturor acelora care au simțit nevoia să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Spovezii.

Mulțumind bunului Dumnezeu pentru reușita acestui pelerinaj aniversar – zece ani de la „întoarcerea acasă” a primului român ridicat la cinstea altarelor în urmă cu 35 de ani de către sfântul papă Ioan Paul al II-lea, de vrednică amintire și veșnică pomenire – frații capucini de la Onești îi asigură pe toți cinstitorii „sfântului nostru” că sunt așteptați și bineveniți oricând la sanctuarul din Onești.

Închei cu un ultim „gând tehnic” al fr. Ubaldo: dacă cineva a simțit ajutorul ceresc în viața sa ca urmare a mijlocirii fericitului Ieremia, este îndemnat cu căldură să-l împărtășească și fraților, care adună mărturii pentru canonizarea acestui „sfânt pribeag român” la următoarele adrese: Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia” 601091 Onești (BC) Bvd. Belvedere, nr. 7 (prin Poșta Română); rectorsanctuaronesti@gmail.com sau rectorsanctuar@yahoo.it (prin e-mail); tel. 0723/857927 (fr. Flavian) sau 0751/694779 (fr. Ubaldo).

Pace și bine!

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap.

Album foto: Fericitul Ieremia și-a încheiat pelerinajul jubiliar prin parohiile Diecezei de Iași (27 mai 2018)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.