Onești: Fericitul Ieremia și-a încheiat pelerinajul jubiliar prin parohiile Diecezei de Iași (27 mai 2018)

După ce în seara zilei precedente s-a oprit în mijlocul cinstitorilor săi din Oituz, în dimineaţa zilei de 27 mai 2018 fericitul Ieremia s-a întors acasă, în sanctuarul său de la Oneşti, întâmpinat fiind de rectorul sanctuarului, fr. Flavian Gondoş, ca şi de credincioşii adunaţi pentru sfânta Liturghie de la 9.30.

La începutul sfintei Liturghii, fr. Ubaldo Oliviero, după unele explicaţii “tehnice” făcute în stilul său caracteristic, cunoscut în toată Moldova, i-a îndemnat pe cei prezenţi, ca şi pe toţi cinstitorii fericitului Ieremia, să apeleze la mijlocirea acestuia şi a Preasfintei Fecioare Maria, “măicuţa noastră”, pentru a obţine de la bunul Dumnezeu harurile cerute, încredinţaţi fiind de ajutorul şi mijlocirea lor.

Pe tot timpul sfintei Liturghii, doi fraţi capucini au stat la dispoziţia tuturor acelora care au simţit nevoia să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Spovezii.

Mulţumind bunului Dumnezeu pentru reuşita acestui pelerinaj aniversar – zece ani de la “întoarcerea acasă” a primului român ridicat la cinstea altarelor în urmă cu 35 de ani de către sfântul papă Ioan Paul al II-lea, de vrednică amintire şi veşnică pomenire – fraţii capucini de la Oneşti îi asigură pe toţi cinstitorii “sfântului nostru” că sunt aşteptaţi şi bineveniţi oricând la sanctuarul din Oneşti.

Închei cu un ultim “gând tehnic” al fr. Ubaldo: dacă cineva a simţit ajutorul ceresc în viaţa sa ca urmare a mijlocirii fericitului Ieremia, este îndemnat cu căldură să-l împărtăşească şi fraţilor, care adună mărturii pentru canonizarea acestui “sfânt pribeag român” la următoarele adrese: Sanctuarul diecezan “Fericitul Ieremia” 601091 Oneşti (BC) Bvd. Belvedere, nr. 7 (prin Poşta Română); rectorsanctuaronesti@gmail.com sau rectorsanctuar@yahoo.it (prin e-mail); tel. 0723/857927 (fr. Flavian) sau 0751/694779 (fr. Ubaldo).

Pace şi bine!

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap.

Album foto: Fericitul Ieremia şi-a încheiat pelerinajul jubiliar prin parohiile Diecezei de Iaşi (27 mai 2018)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.