Oneşti: Exerciţii spirituale

Exerciţii spirituale

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 12-18 mai 2013, un grup de 12 fraţi capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” s-au reunit la Centrul de Spiritualitate Franciscană şi Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Oneşti pentru exerciţiile spirituale anuale. 

Pentru meditaţie a fost propusă tema “Itinerariul profetului Ilie, păzitor al credinţei în Israel şi precursor al vieţii consacrate”, de către părintele predicator Stefano Conotter  din Ordinul Carmelitanilor Desculţi.

Prin aceste meditaţii părintele ne-a prezentat figura profetului Ilie ca un iniţiator al vieţii consacrate şi mai ales noul Moise care conduce poporul spre Ţara Promisă. O întrebare la care am fost invitaţi să răspundem în aceste zile a fost: Cum trebuie să trăim pe pământul dăruit de Domnul? În momente de reculegere şi rugăciune fiecare a dat un răspuns din inimă înaintea lui Dumnezeu. 

Asemenea profetului Ilie, în ascultare faţă de Cuvântul Domnului, trebuie să ieşim de pe acest pământ şi mai apoi să intrăm printr-o nouă viaţă în har unde îl descoperim pe adevăratul Dumnezeu, părinte bun şi iertător. Să fim şi noi aşadar martori ai iubirii lui Dumnezeu.

Fr. Paul Daniel Coman, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.