Oneşti – Exerciţii spirituale şi profesiunea solemnă a fratelui Eduard-Laurenţiu Imbrea, O.F.M. Cap. (14-20 septembrie 2014)

 

 

 Exerciţii spirituale şi profesiunea solemnă a fratelui Eduard-Laurenţiu Imbrea

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 14-19 septembrie 2014 la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină şi Activitate Ecumenică “Domus Mariae” din Oneşti, fraţii capucini s-au reunit pentru cea de-a doua serie de exerciţii spirituale anuale ale Custodiei “Fericitul Ieremia” din România. 

În aceste momente de har au fost aprofundate teme specifice spiritualităţii serafice, ca de pildă vocaţia evanghelică a sfântului Francisc de Assisi, carisma şi fraternitatea franciscană, sfaturile evanghelice, rugăciunea şi Euharistia în spiritualitatea franciscană. Părintele predicator, Leonardo Izzo, O.F.M. Cap., ex Ministru Provincial al Provinciei capucine de Napoli, a făcut referire şi la anul dedicat vieţii consacrate, care se va deschie pe 23 noiembrie 2014, amintind că fiecare religios trebuie să-şi trăiască cu bucurie vocaţia şi să transmită tuturor tandreţea lui Dumnezeu.           

La sfârşitul acestei săptămâni de exerciţii spirituale, pe 20 septembrie, fr. Eduard-Laurenţiu Imbrea a făcut profesiunea solemnă a sfaturilor evanghelice, consacrându-se lui Dumnezeu pentru întreaga viaţă. Sfânta Liturghie a fost prezidată pe pr. Lucian-Iosif Dumea, Custodele fraţilor capucini din România, alături de care au concelebrat fraţii capucini şi alţi preoţi prezenţi la eveniment.      

După citirea sfintei Evanghelii candidatul a fost strigat pe nume, moment în care şi-a exprimat dorinţa de a profesa Regula de viaţă a sfântului Francisc în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Capucini. Momentul propriu-zis al profesiunii a avut loc după predică, atunci când candidatul, punându-şi mâinile în cele ale părintelui custode, a rostit formula de profesiune, încredinţându-se ajutorului fraţilor şi mijlocirii Preasfintei Fecioare Maria în îndeplinirea angajamentului de a trăi în ascultare, fără nimic propriu şi în castitate.

Îi mulţumim Domnului pentru acest timp de har al exerciţiilor spirituale şi pentru marele dar pe care ni l-a făcut prin fratele Eduard-Laurenţiu, rugându-l totodată să îl păstreze statornic şi să ne întărească tuturor paşii pe drumul vocaţiei noastre capucine prin urmarea Fiului său asemenea Seraficului Părinte Francisc. 

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.