Onești – Exerciții spirituale și profesiunea solemnă a fratelui Eduard-Laurențiu Imbrea, O.F.M. Cap. (14-20 septembrie 2014)

 

 

 Exerciții spirituale și profesiunea solemnă a fratelui Eduard-Laurențiu Imbrea

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 14-19 septembrie 2014 la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Onești, frații capucini s-au reunit pentru cea de-a doua serie de exerciții spirituale anuale ale Custodiei „Fericitul Ieremia” din România. 

În aceste momente de har au fost aprofundate teme specifice spiritualității serafice, ca de pildă vocația evanghelică a sfântului Francisc de Assisi, carisma și fraternitatea franciscană, sfaturile evanghelice, rugăciunea și Euharistia în spiritualitatea franciscană. Părintele predicator, Leonardo Izzo, O.F.M. Cap., ex Ministru Provincial al Provinciei capucine de Napoli, a făcut referire și la anul dedicat vieții consacrate, care se va deschie pe 23 noiembrie 2014, amintind că fiecare religios trebuie să-și trăiască cu bucurie vocația și să transmită tuturor tandrețea lui Dumnezeu.           

La sfârșitul acestei săptămâni de exerciții spirituale, pe 20 septembrie, fr. Eduard-Laurențiu Imbrea a făcut profesiunea solemnă a sfaturilor evanghelice, consacrându-se lui Dumnezeu pentru întreaga viață. Sfânta Liturghie a fost prezidată pe pr. Lucian-Iosif Dumea, Custodele fraților capucini din România, alături de care au concelebrat frații capucini și alți preoți prezenți la eveniment.      

După citirea sfintei Evanghelii candidatul a fost strigat pe nume, moment în care și-a exprimat dorința de a profesa Regula de viață a sfântului Francisc în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini. Momentul propriu-zis al profesiunii a avut loc după predică, atunci când candidatul, punându-și mâinile în cele ale părintelui custode, a rostit formula de profesiune, încredințându-se ajutorului fraților și mijlocirii Preasfintei Fecioare Maria în îndeplinirea angajamentului de a trăi în ascultare, fără nimic propriu și în castitate.

Îi mulțumim Domnului pentru acest timp de har al exercițiilor spirituale și pentru marele dar pe care ni l-a făcut prin fratele Eduard-Laurențiu, rugându-l totodată să îl păstreze statornic și să ne întărească tuturor pașii pe drumul vocației noastre capucine prin urmarea Fiului său asemenea Seraficului Părinte Francisc. 

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.