Oneşti – Deschiderea noului an şcolar la Seminarul Capucin (13 septembrie 2014)

Un nou început…
sub privirea fericitului Ieremia

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 13 septembrie 2014, într-un climat de sărbătoare şi bucurie fraternă, a avut loc deschiderea noului an şcolar la Seminarul Capucin “Fericitul Ieremia” din Oneşti.

Încă de dimineaţă, seminariştii capucini, însoţiţi de părinţii lor, au început să populeze curtea sanctuarului “Fericitul Ieremia” din Oneşti, pe chipurile tuturor radiind bucuria regăsirii după perioada de vacanţă estivă.  

Nu lipseau nici emoţiile, mai ales în rândul elevilor de clasa a IX-a, pregătiţi să înceapă un nou drum în viaţă, cu multă speranţă dar şi cu mult entuziasm.      

La ora 11.00 s-a celebrat sfânta Liturghie, prezidată de pr. Cristinel Ghiurca, directorul seminarului, însoţit fiind şi de ceilalţi doi formatori, pr. Daniel Cosmin Constantin şi pr. Irimia Bejan.         

Reluând câteva fraze din evanghelia zilei, părintele Cristinel i-a invitat pe seminarişti să îşi clădească viaţa pe stâncă, adică pe Cristos, îndemnându-i şi pe părinţi să contribuie cu rugăciunea lor la formarea fiilor lor, care se pregătesc să devină slujitori ai Domnului. 

După sfânta Liturghie a avut loc o scurtă şedinţă cu părinţii, pentru ca mai apoi, cu toţii, să împărtăşim câteva momente de fraternitate, odată cu servirea prânzului. 

Încredinţându-i lui Dumnezeu chemarea noastră, implorăm mijlocirea sfântului Francisc de Assisi şi a fericitului Ieremia Valahul, pentru ca Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea pe care a început-o în noi. 

Seminarist Onescu Alexandru Isidor

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.