Oneşti, deschiderea anului Scout

Deschiderea anului Scout

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Centrul local Slobozia împreună cu Centrul local Sf. Tereza din Oneşti, s-au gândit ca împreună să facă deschiderea anului Scout. Activităţile s-au desfăşurat în Oneşti, oraşul care ne-a redat atât celor de la Slobozia, cât şi celor din centrul Sf. Tereza o experienţă de neuitat!

Timpul a fost puţin cam încruntat însă nu ne-a oprit să ne continuăm activităţile, fapt ce a declanşat o cunoaştere profundă atât despre sine cât şi despre ceilalţi. Am descoperit cum este să te afli în pielea unui seminarist, deoarece am folosit camerele acelora care cândva au studiat acolo, şi nu doar atât, ci am participat şi la o Sfântă Liturghie.

Vizionarea filmului din prima seară ne-a dat tuturor de gândit; era vorba despre un profesor ce le lăsase copiilor o temă; această temă consta în a face trei fapte bune la trei persoane diferite, iar aceia care primeau acele fapte bune, la rândul lor, trebuiau să procedeze la fel cu altele trei! Concluzia este că prin această temă, dacă am aplic-o şi noi, am reuşi să schimbăm lumea în bine, însă ce este important, ca niciodată “să nu ne dăm bătuţi”!

Un alt eveniment a fost ,,Căutarea comorii”, însă nu într-un singur loc ci în tot oraşul; cu ocazia aceasta am văzut şi frumuseţile Oneştiului. Nu în ultimul rând, menţionăm cel mai amuzant eveniment, acela fiind Dansul Cercetaşilor, adică noi implicaţi într-un filmuleţ realizat pe bulevardul principal al Oneştiului. Toată lumea se întreba: ,,Oare ce se întâmplă aici? De unde au apărut?”.   

După dansul nostru am fugit cu toţii şi am avut o mică scenetă cu tot ce se petrecuse în acea zi, iar sceneta a fost împărţită pe grupe, iar fiecare grupă a fost criticată de trei juraţi: Neamţu Paul, având rolul lui Andi Moisescu, Antal Teodora – Măruţă Andra, iar cel care critica cel mai mult, bineînţeles este Mihai Petre, dar de data aceasta rolul i-a fost furat de Mârţ Iulian. Show-l s-a numit ,,Comoara are talent”.

Am încheiat activităţile cu celebrarea Sfintei Liturghii în cripta Sanctuarului „Fericitul Ieremia”, prezidată de asistentul nostru, pr. Romeo Horvat, paroh la Parohia Slobozia. 

Ne-am îmbogăţit şi ne-am distrat, cu toţii ne-am simţit foarte bine şi, de aceea, am decis să vă împărtăşim şi vouă din experienţa noastră!

Isidor Cobzariu,
Şef de Centru Scout, Slobozia

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.