Oneşti: Curs festiv la Liceul Teologic “Fericitul Ieremia”

Gaudeamus igitur!  

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Joi, 30 mai 2013, în sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului şi în luna închinată Sfintei Fecioare Maria,  Promoţia 2009-2013 a Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Oneşti a marcat, într-un cadru festiv, finalizarea celor patru ani de liceu. 

Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie celebrată de pr. Cristinel Ghiurca, directorul liceului, alături de care a concelebrat pr. Mihail Vacaru, spiritualul liceului. La rugăciunea credincioşilor absolvenţii au rostit rugăciuni pentru părinţii lor, pentru preoţii şi profesorii care le-au călăuzit paşii în anii de liceu, invocând, totodată, sprijinul divin în alegerea drumului corect pe care să meargă mai departe.

După sfânta Liturghie, în Sala de Festivităţi a liceului s-a desfăşurat festivitatea “ultimul clopoţel”, care a debutat cu imnul studenţesc “Gaudeamus igitur”, cântat, cu emoţie în glas, de către cei 55 de absolvenţi, care şi-au auzit apoi numele strigat la catalog  pentru ultima dată. Profesorii diriginţi ai celor două clase au spus câteva cuvinte, fiecare evidenţiind aspectele cele mai relevante care au caracterizat clasele de elevi încredinţate lor în cei patru ani de studiu, îndemnându-i să abordeze viaţa cu optimism, responsabilitate şi cu credinţă în Dumnezeu. De asemenea, reprezentanţii absolvenţilor au mulţumit dascălilor pentru răbdarea şi măiestria didactică.

O mulţumire specială a fost adusă Ordinului Fraţilor Minori Capucini de către elevii seminarişti, pentru susţinerea şi sprijinul acordat în formarea şi devenirea lor. Un moment deosebit l-a constituit înmânarea diplomei de excelenţă, de către părintele director, elevei Sandra Paula Şandru, şefa Promoţiei 2013 a Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”, care, la rândul ei, a înmânat “cheia succesului” elevului Eusebiu Jitaru din clasa a XI-a A.  Fiecare diriginte a înmânat diplome de absolvire, iar elevii le-au acordat profesorilor diplome de merit, cu mulţumiri şi recunoştinţă şi cu menţiunea că “o educaţie bună este izvorul întregului bine în lume.” 

La final, părintele director, Cristinel Ghiurca, s-a adresat absolvenţilor spunând: “nu uitaţi că pe drumurile vieţii nu sunteţi singuri. Aţi experimentat până acum iubirea lui Dumnezeu, providenţa Sa, iertarea Sa… Cristos să fie în continuare modelul vostru de urmat, iar fericitul Ieremia, patronul spiritual al liceului nostru, cel care a plecat din casa părinţilor săi la aceeaşi vârstă pe care o aveţi voi acum, pentru a-şi urma chemarea, să mijlocească toate harurile de care aveţi nevoie.”

După încheierea festivităţii din cadrul liceului, sărbătoriţii au participat la marşul absolvenţilor de la toate liceele din oraş, organizat de Primăria Municipiului Oneşti şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău. 

“Nu vă fie frică să visaţi lucruri mari!“

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.