Onești: Curs de formare permanentă (12-13 aprilie 2019)

Frații capucini din Custodia română au participat în perioada 12-13 aprilie 2019 la un curs de formare permanentă, în conventul „Fericitul Ieremia” din Onești, avându-l ca relator pe fr. Matteo Ghisini OFMCap, secretar al misiunilor în Provincia Reggio Emilia.

Acest moment a fost deschis cu Sfânta Liturghie, celebrată în ziua de 12 aprilie la ora 7:30 în Cripta Sanctuarului Fericitului Ieremia, prezidată de fr. Lucian Dumea, custode al fraților capucini din România, fiind urmată de prima meditație, care a avut ca temă relația noastră cu Dumnezeu și etapele vocației noastre. După această expunere a fr. Matteo, a urmat un timp de meditație personală. În după-amiaza aceleiași zile, în cadrul celei de-a doua meditații, s-a vorbit despre relația cu noi înșine, subliniindu-se faptul că, atunci când suntem milostivi față de noi înșine, ne privim așa cum ne privește Dumnezeu. Au urmat apoi discuții în grupuri, care le-au dat posibilitatea fraților să împărtășească acele idei care i-au atins mai profund. În dimineața zilei următoare, s-a vorbit despre relația cu ceilalți: odată ce ne recunoaștem și ne acceptăm fragilitatea noastră, suntem capabili să înțelegem și fragilitatea celor de lângă noi.

Cursul de formare permanentă s-a încheiat tot cu o Sfântă Liturghie, urmată de o agapă fraternă, după care frații s-au întors în conventurile lor, încărcați spiritual și entuziasmați pentru acest timp de har petrecut împreună.

Fr. Iulian Ghiurca

Album foto: Onești: Curs de formare permanentă (12-13 aprilie 2019)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.