Oneşti, Casa Franciscană: Campus “Milioane de zâmbete”

“Milioane de zâmbete”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Parcă ieri a început această misiune, iar gândul de a ne face bagajele şi de a ne întoarce în Italia ne sfâşie inimile. Plecaţi din diferite oraşe ale Italiei, patru tineri din cadrul Gi.Fra şi doi terţiari franciscani, cărora Domnul le-a dat să se întâlnească pentru a trăi o experienţă de colaborare misionară, s-au regăsit aici la Oneşti, în Casa Franciscană a O.F.S. din România.   

Închegarea prieteniei s-a conturat încă din prima zi a campusului “Milioane de zâmbete”, care găseşte unite grupurile Ti.Fra din Oneşti, Acţiunea Catolică parohială şi tineri ortodocşi de la “Oneştin”, în animarea a peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani.

Dimineaţa începe cu micul dejun oferit tuturor participanţilor de mâinile afectuoase ale sorei Lucia Iorio, sufletul misiunii. Activităţile cuprind: momente de rugăciune, de joacă, cântec şi dans, cursuri şi sport, încheindu-se cu prânzul pregătit de “super-bucătăreasa” Mariana. Şi toate acestea într-un ambient familial în care fiecare copil se simte acceptat şi iubit, şi îşi găseşte punctul de referinţă în persoanele care îl înconjoară.

Valorile transmise sunt acelea ale respectului, toleranţei, ajutorului reciproc, bunătăţii, fraternităţii şi împărtăşirii. Toate acestea sunt posibile datorită disponibilităţii numeroşilor voluntari şi a bunăvoinţei binefăcătorilor. 

În ciuda dificultăţii în a comunica, deoarece vorbim limbi diferite, afecţiunea ne este transmisă de către copii nouă, celor veniţi de departe, prin mici gesturi de iubire. 

Nu ştim pentru cât timp îşi vor aminti ei de noi, dar, cu siguranţă, surâsurile lor vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre 

Ciro, Daniele, Filomena, Paolo, Alessandro, Elena

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.