Oneşti: Capitol electiv în cadrul Ordinului Franciscan Secular

Capitol electiv O.F.S. Oneşti 

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 20 mai, a doua zi de Rusalii, fraternitatea Franciscană Seculară (OFS) din Oneşti s-a întrunit într-un Capitol electiv pentru a alege noul consiliu. Programul s-a desfăşurat la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină şi Activitate Ecumenică „Domus Mariae” şi a cuprins mai multe momente. 

La ora 17.00 pr. Leon Budău, Custodele Fraţilor Minori Capucini din România le-a vorbit fraţilor şi surorilor franciscani seculari despre importanţa de a fi franciscan secular şi misiunea pe care o comportă. De asemenea, a prezentat pe scurt care este rolul sfaturilor Evanghelice, vorbind mai ales despre ascultare. 

După acest moment fraternitatea s-a adunat în Capelă, unde a urmat o oră de Adoraţie Euharistică; înaintea lui Cristos,  prezent în Euharistie, ne-am rugat pentru fraternitate, ca ea să fie capabilă să trăiască în spiritul sfântului Francisc de Assisi.

După momentul de rugăciune au urmat alegerile noului consiliu al fraternităţii. Sora Ana Jitaru, ministra regională a franciscanilor terţiari, a mulţumit sorei Paula Coşa şi consiliului pentru cei trei ani de slujire a fraternităţii, a amintit importanţa slujirii şi a vieţii fraterne şi a îndemnat fraternitatea să trăiască idealul sfântului Francisc.     

Sora Paula Coşa, ex-ministru local al fraternităţii, a comunicat momentele cele mai importante din viaţa fraternităţii în cei trei ani de slujire. A amintit de fraţii şi surorile care au plecat la Domnul şi de numirea noului asistent spiritual al fraternităţii. A urmat apoi momentul propriu-zis al alegerilor pentru fiecare slujire în parte, prin vot secret. Fraţii şi surorile Ordinului Franciscan Secular au ales în consiliul fraternităţii următoarele persoane:                    

Ministru: fratele Victor Vacaru
Vice-Ministru: sora Lucica Vacaru
Consilieri: sora Paula Coşa şi sora Veronica Feraru
Econom: sora Veroana Paiş
Secretar: sora Cristina Gondoş
Formator: sora Roza Benchea-Joca

După votare, sora Ana Jitaru a întrebat pe fiecare în parte dacă acceptă să slujească fraternitatea chiar şi în momentele mai dificile. Apoi a urmat un moment de rugăciune iar fratele Marian Huşanu, asistentul spiritual al fraternităţii, a împărţit fiecărui membru al consiliului binecuvântarea sfântului Francisc de Assisi. Programul s-a încheiat cu o agapă fraternă.

Îi mulţumim Domnului pentru noii slujitori ai fraternităţii şi implorăm binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru a putea fi animatori plini de curaj şi devotament. Pace şi Bine!  

Fratele Victor Vacaru,
ministru al Fraternităţii O.F.S. din Oneşti 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.