Onești – Aniversarul morții Fericitului Ieremia (05 martie 2015)

Aniversarul morții fericitului Ieremia

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Joi, 5 martie 2015, s-au celebrat 390 de ani de la moartea fericitului Ieremia Valahul. Evenimentul a culminat cu sfânta Liturghie de la ora 10.30, prezidată de pr. dr. Alois Fechet în cripta Sanctuarului diecezan din Onești. Părintele predicator, Albert Goșman, a surprins în cuvântarea ținută diferitele aspecte ale vieții fericitului Ieremia, în special virtutea ascultării, pe care acest frate capucin a practicat-o până în ultima clipă, fapt ce rezultă mai ales din moartea sa eroică.   

În cadrul celebrării a fost oferit și uleiul pentru lampa votivă din partea credincioșilor din localitatea Nicorești, alături de parohul acestei comunități, pr. Inocențiu Arcana.      

Comemorarea morții fericitului Ieremia a fost precedată de o novenă de rugăciune. În cadrul sfintelor Liturghii din aceste zile au fost ținute predici tematice de către preoții capucini din conventul din Onești, făcând referință la itinerariul pe care îl parcurge novena în cinstea fericitului Ieremia după următoarea ordine: Recunoștința; Viața de credință; Chemarea proprie; Rugăciunea; Umilința; Dragostea față de aproapele; Curăția; Ascultarea și Evlavia către Maica Domnului. 

Fericitul Ieremia să mijlocească de la Dumnezeu harurile de care avem mai mare nevoie și să ne fie model și călăuză în drumul vieții. 

Fr. Iulian Ghiurca, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.