Oneşti – Aniversarul morţii Fericitului Ieremia (05 martie 2015)

Aniversarul morţii fericitului Ieremia

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Joi, 5 martie 2015, s-au celebrat 390 de ani de la moartea fericitului Ieremia Valahul. Evenimentul a culminat cu sfânta Liturghie de la ora 10.30, prezidată de pr. dr. Alois Fechet în cripta Sanctuarului diecezan din Oneşti. Părintele predicator, Albert Goşman, a surprins în cuvântarea ţinută diferitele aspecte ale vieţii fericitului Ieremia, în special virtutea ascultării, pe care acest frate capucin a practicat-o până în ultima clipă, fapt ce rezultă mai ales din moartea sa eroică.   

În cadrul celebrării a fost oferit şi uleiul pentru lampa votivă din partea credincioşilor din localitatea Nicoreşti, alături de parohul acestei comunităţi, pr. Inocenţiu Arcana.      

Comemorarea morţii fericitului Ieremia a fost precedată de o novenă de rugăciune. În cadrul sfintelor Liturghii din aceste zile au fost ţinute predici tematice de către preoţii capucini din conventul din Oneşti, făcând referinţă la itinerariul pe care îl parcurge novena în cinstea fericitului Ieremia după următoarea ordine: Recunoştinţa; Viaţa de credinţă; Chemarea proprie; Rugăciunea; Umilinţa; Dragostea faţă de aproapele; Curăţia; Ascultarea şi Evlavia către Maica Domnului. 

Fericitul Ieremia să mijlocească de la Dumnezeu harurile de care avem mai mare nevoie şi să ne fie model şi călăuză în drumul vieţii. 

Fr. Iulian Ghiurca, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.