Oneşti, 29 iulie-3 august: “Săptămâna Franciscană”

“Săptămâna Franciscană” la Oneşti

În perioada 29 iulie-3 august 2013, la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină şi activitate ecumenică “Domus Mariae” din Oneşti, se desfăşoară prima ediţie a “Săptămânii Franciscane”.

Această perioadă de aprofundare a specificului vieţii franciscane este destinată fraţilor capucini aparţinând Custodiei “Fericitul Ieremia” din România, şi cuprinde, pe lângă o intensă experienţă de viaţă fraternă şi de inter-relaţionare, dezbaterea unor teme tipic franciscane, precum rugăciunea franciscană, viaţa de fraternitate şi sfaturile evanghelice.

Iniţiativa se află într-un stadiu incipient, care se doreşte repetat până într-acolo în a ajunge tradiţie în rândul fraţilor capucini din România, intenţionându-se o implementare anuală a acestui timp de întâlnire fraternă.

Invocăm binecuvântarea sfântului Francisc de Assisi şi a fericitului Ieremia asupra tuturor participanţilor, pentru ca, împreună, să descoperim tot mai mult intenţia originală a fondatorului nostru şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să putem şi să o înfăptuim. 

Fr. Lucian Iosif Dumea, O.F.M.Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.