Oneşti, 24 şi 26 august 2013: Promsiune Ti.Fra şi alegerea noului consiliu

Tinereţe dăruită lui Dumnezeu

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

După patru zile de pregătire spirituală, pe data de 24 august 2013, 12 tineri din Fraternitatea Ti.Fra din Oneşti au reînnoit promisiunea de un an de zile, iar alţi 11 adolescenţi, sub îndrumarea părintelui spiritual  Irimia Bejan, au acceptat să experimenteze această viaţă de fraternitate.

Această promisiune a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii în Sanctuarul închinat Fericitului Ieremia.  Aceşti tineri care au făcut promisiunea, pentru un an de zile vor să-l cunoască mai îndeaproape pe Dumnezeu prin exemplul Sfântului Francisc de Assisi.

La predică, părintele predicator i-a invitat şi i-a încurajat  pe aceşti tineri şi adolescenţi cu înseşi cuvintele din evanghelie, prin care Filip îl invita pe Natanael să meargă împreună cu el şi să-l întâlnească pe Isus Cristos: “Vino si vezi”. Aceste două cuvinte sunt adresate tuturor personal. În rugăciunea de promisiune aceşti adolescenţi şi tineri au  spus: “promitem să trăim anii tinereţii noastre cufundaţi în Cristos, după exemplul lui Francisc”.

Aceasta înseamnă a trăi în familiile proprii, în fraternitate sau la şcoală, pe stradă, împreună cu prietenii, bucuria adevărată, pacea, iertarea, credinţa, speranţa dar mai ales iubirea, aşa cum Francisc  le-a trăit pe acest pământ.

La sfârşitul sfintei liturghii membrii fraternităţii Ti.Fra au oferit şi un moment artistic cuprinzând aspecte din viaţa Sfântului Francisc. 

De asemenea, în ziua de 26 august,  a avut loc întâlnirea fraternităţii  pentru alegerea consiliului local din Oneşti. Preşedintele Capitolului a fost Marcello Cresti, preşedintele consiliului regional din Toscana Italia; acesta a fost ajutat de câţiva membri ai consiliului italian, de consiliera naţională din Romania şi de vice-ministra locală a O.F.S. din Oneşti.

Noul Consiliu este format din:

Preşedinte: Gina Gondoş
Vicepreşedinte: Mariana Toma
Secretar: Daniela Pîrgaru
Casier: Ana Maria Ambrus

Îi mulţumim bunului Dumnezeu  pentru aceste zile petrecute în Fraternitate şi îl rugăm să ne însoţească în continuare pe acest drum cu darurile Duhului Sfânt.

Nu pot încheia fără a-i mulţumi în mod special misionarei franciscane Lucia Iorio, care ne-a deschis acest drum spre a-l cunoaşte mai bine pe Sfântul Francisc. Fie ca Dumnezeu să-i dăruiască sănătate trupească şi sufletească.       

Mariana Toma,
Vicepreşedinte Ti.Fra Oneşti

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.