Oneşti, 16 septembrie 2013: Deschiderea Anului Şcolar 2013-2014 la Liceul Teologic “Fericitul Ieremia”

Din nou la şcoală…

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 16 septembrie 2013, elevi, dascăli şi părinţi au participat la deschiderea oficială a noului an şcolar 2013-2014, desfăşurată în cripta Sanctuarului “Fericitul Ieremia„ din Oneşti.

Festivitatea a început cu sf. Liturghie celebrată de pr. Leon Budău, Custodele Fraţilor Minori Capucini din România, alături de care au concelebrat pr. Cristinel Ghiurca, directorul Liceului Teologic „Fericitul Ieremia”, şi pr. Mihail Vacaru, director de formare al elevilor seminarişti şi responsabil cu direcţiunea spirituală în cadrul liceului.

După invocarea Duhului sfânt pentru a ne deschide inimile şi minţile în a primi Cuvântul lui Dumnezeu, pr. Leon Budău a salutat prezenţa celor doi preoţi formatori, mulţumindu-le pentru jertfa şi dăruirea lor pe drumul formării şi a adresat un cuvânt de bun venit elevilor, părinţilor şi profesorilor, îndemnându-i să pună în mâinile lui Dumnezeu acest nou început, pentru ca la sfârşit să se poată bucura de roade bogate şi binecuvântate.

La omilie, pe marginea lecturilor zilei, a accentuat îndemnul sf. Paul de a ne ruga pentru toţi cei care, pentru binele nostru, au primit de la Dumnezeu o autoritate în societate, îndemnând astfel elevii să se roage pentru profesorii lor, pentru a putea îndeplini cu demnitate misiunea care le-a fost încredinţată şi pentru toate eforturile pe care ei le depun în vederea creşterii şi dezvoltării personalităţii elevilor. A evidenţiat apoi rolul educatorului, al formatorului, care trebuie să-şi construiască demersurile pe credinţa în Dumnezeu, în scopul binelui comun, cu inima curată şi deschisă. ”În educaţie nu putem rămâne neutri. Ori suntem formatori, ori suntem deformatori”, a mai subliniat părintele, citându-l pe Ministrul general al Ordinului Fraţilor Minori Capucini.  Punându-ne în faţa unui examen serios de conştiinţă, a evidenţiat credinţa centurionului păgân, o credinţă puternică şi autentică, care a recunoscut unicitatea puterii lui Isus.

La sfârşitul sf. Liturghii, pr. Cristinel Ghiurca a prezentat noii profesori care în acest an şcolar s-au alăturat personalului didactic al liceului nostru, dar şi cei 46 de bobocei de clasa a IX, adresând tuturor îndemnul de a-i sprijini pe drumul iniţierii şi maturizării lor umane şi spirituale.

Au fost prezente şi autorităţile civile, dl. Gheorghe Ene, reprezentantul Consiliului local al Municipiului Oneşti, care, de asemenea, a transmis un mesaj de sprijin în atingerea obiectivelor propuse de şcoală, dl. Corneliu Bulai, reprezentantul primarului şi un reprezentant al Poliţiei Locale.

Cu gânduri de pace şi bine, cu forţele unite, cu respectarea angajamentelor de a trăi în respect faţă de valorile umane şi spirituale, cu privirea aţintită la Cristos şi împreună cu El, cu mijlocirea fericitului Ieremia şi sub ocrotirea “Măicuţei noastre”, să pornim la DRUM… 

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.