Novena – Ziua a III-a “Chemarea proprie”

Cea de-a treia zi a novenei a însemnat şi începutul lunii mai, lună dedicată cinstirii Preacuratei Fecioare Maria. Împreună cu Fericitul Ieremia ne-am aşezat la picioarele Măicuţei noastre, meditând asupra chemării proprii. Invitaţia părintelui predicator a fost aceea de a conştientiza tot mai mult planul pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare dintre noi, şi de a răspunde cu promptitudine iniţiativei sale, după exemplul Preacuratei Fecioare Maria şi a fratelui Ieremia.

Rugăciune
Fericite leremia, în tot timpul vieţii, grija ta cea mai mare a fost de a cunoaşte şi de a împlini cât mai perfect voinţa lui Dumnezeu. Prin îndemnurile mamei tale şi a celor din jur, el ţi-a arătat drumul pe care trebuia să mergi, dăruindu-te trup şi suflet slujirii lui Dumnezeu şi a aproapelui.
Tu ai urmat cu fidelitate chemarea lui Dumnezeu învingând toate piedicile care ţi-au stat în cale; erai convins că nu se poate ajunge la mântuire decât pe calea voită de Dumnezeu. Miiloceşte-ne şi nouă, Fericite Ieremia, harul de a ne cunoaşte chemarea şi de a o urma cu stăruinţă, învingând toate obstacolele. Fii alături de noi cu exemplul tău luminos, pentru ca interesele pământeşti sau teama să nu ne abată de la calea virtuţii.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.