Noi beatificări

Beatificarea fr. Andrei din Palazuelo O.F.M. Cap.

Miercuri, 27 martie, papa Francisc l-a primit în audienţă pe cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, prilej cu care a autorizat sus-numita Congregaţie pentru promulgarea decretelor de beatificare a 63 de slujitori ai lui Dumnezeu.

Vestea aceasta a adus mare bucurie în rândul poporului român, întrucât printre cei care urmează să fie ridicaţi la cinstea altarelor se numără şi Mons. Vladimir Ghika, martirizat la Bucureşti la data de 16 mai 1954. 

Bucurie este şi pentru Ordinul Fraţilor Minori Capucini care mai numără, astfel, încă un frate de-al nostru în rândul celor care urmează să fie declaraţi fericiţi, în persoana fr. Andrei din Palazuelo.

Acest frate capucin s-a născut la 8 mai 1883 şi a îmbrăcat haina capucină la 31 iulie 1899, în cadrul Provinciei capucine de Castilia, emiţând profesiunea religioasă un an mai târziu.

A fost profesor de filosofie, arhivist provincial, scriitor şi renumit director spiritual. La 20 iulie 1936 a fost constrâns să părăsească conventul din Madrid pentru ca, la numai 10 de zile de la aceasta, să fie ridicat din locul unde se refugiase alături de alţi preoţi de către militarii Frontului Popular. 

Deşi a protestat că nu a făcut niciodată rău nimănui, şi-a păstrat mereu atitudinea senină; fiind dus în afara oraşului, a fost masacrat în aceeaşi noapte (30 iulie 1936). Este primul din grupul celor 12 confraţi capucini din conventele din Madrid şi El Pardo asasinaţi de către marxişti in odium fidei între anii 1936-1938, pentru simplul motiv de a fi preoţi sau persoane consacrate. 

Pe lângă aceştia merită să fie amintit şi fr. Toma din Olera O.F.M. Cap., care urmează să fie beatificat la data de 21 septembrie 2013. 

Pentru toţi aceştia nu putem decât să îi mulţumim Domnului, pentru că prin exemplul acestor sfinţi primim puterea de a împlini voinţa lui Dumnezeu, şi ne bucurăm de mijlocirea lor neîntreruptă.

Fraţii Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.