Nicolae Bălcescu: Profesiune pe viaţă în cadrul Ordinului Franciscan Secular

Nicolae Bălcescu: Profesiune pe viaţă în cadrul Ordinului Franciscan Secular

Sâmbătă, 14 mai, în parohia  Preasfânta Inimă a lui Isus din Nicolae Bălcescu, în cadrul sfintei liturghii  celebrată la orele 11.00, fraternitatea Ordinului Franciscan Secular a fost în sărbătoare, pentru că cinci surori şi un frate au depus profesiunea pe viaţă, de trăire în starea de viaţă seculară a Evangheliei lui Isus Cristos în Ordinul Franciscan Secular, păstrând regula pentru toată viaţa.

Celebrant principal a fost Pr. Anton Acatrinei, concelebranţi Pr. Cojocaru Gheorghe şi Pr. Giurgică Eugen. A fost o celebrare de sărbătoare şi multă bucurie. Părintele paroh Cojocaru Gheorghe  şi-a exprimat  aprecierea faţă de aceşti fraţi şi surori care prin profesiunea lor spun da lui Isus care îi cheamă să fie mai aproape de inima sa. În cadrul aceleiaşi celebrări a avut loc şi iniţierea unei surori la viaţa Ordinului Franciscan Secular.

S-au unit acestei sărbători în spirit de fraternitate şi comuniune şi confraţii din alte fraternităţi: Galbeni, Oneşti, Buruieneşti, Valea Mare, Galaţi, Nisiporeşti, etc.

Spiritul sfântului Francisc de Asissi să însufleţească tot mai multe persoane care să-l urmeze pe Isus cât mai îndeaproape.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.