Nehoiu – Vizita relicvei Fericitului Vladimir Ghika în Parohia Romano-Catolică “Adormirea Maicii Domnului” (12 cotombrie 2014)

Vizita Fericitului Vladimir Ghika

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Relicva Fericitului Vladimir Ghika, aflată în pelerinaj prin toate parohiile Arhidiecezei de Bucureşti a sosit duminică, 12 octombrie 2014, în comunitatea din Nehoiu, însoţită de pr. Francisc Ungureanu, care a prezidat şi Sfânta Liturghie de la ora 11:00. 

La predică părintele a subliniat foarte bine la început, însemnătatea ospăţului din evanghelia zilei, şi cât de mult ţine Dumnezeu Tatăl ca toţi să luăm parte la această bucurie a sa: totul ţine de alegerea noastră.

Pentru a face o alegere bună în viaţă ne este dat ca model de credinţă şi slujire fericitul Vladimir Ghika, despre care pr. Francisc a dorit să ne ofere câteva date din viaţa acestui preot martir, care să ne inspire şi nouă dorinţa de a fi sfinţi. O viaţă trăită în comuniune cu Dumnezeu prin rugăciune, slujirea celor mai săraci şi păstrarea credinţei în timpuri de prigoană au fost pentru monseniorul Ghika paşi spre desăvârşirea vocaţiei sale, mai întâi ca laic şi apoi ca preot. Să reflectăm fiecare şi să devină o rugăciune aceste cuvinte din Gânduri pentru fiecare zi ale Fericitului Vladimir Ghika: „Nu există bucurie mai mare pe pământ decât aceea de a putea fi iubit de Dumnezeu”. 

La acest eveniment a participat şi Pr. Daniel din Comunitatea Sfântul Ioan – Bucureşti care a venit cu un grup de copii pentru câteva zile la Nehoiu. Înainte de binecuvântarea finală cu toţii ne-am rugat lui Dumnezeu prin mijlocirea Fericitului Vladimir pentru ca să reverse haruri asupra acestei comunităţi, vindecare pentru cei bolnavi şi să întărească în credinţă poporul român.

Fr. Paul-Daniel Coman, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.