Misiuni Slobozia

Misiuni de evanghelizare

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Domnul nostru Isus Cristos i-a însărcinat pe ucenicii săi să meargă şi să predice că Împărăţia Cerurilor este aproape. Astfel, ascultând de însăşi vocea lui Isus Cristos, de cerinţele Bisericii şi de îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc despre necesitatea noii evanghelizări, adică de a-l face cunoscut pe Dumnezeu oamenilor ca un Tată milostiv şi iubitor, în perioada 15-18 octombrie 2015, credincioşii romano-catolici din parohia ,,Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia şi filiala ,,Sfântul Anton de Padova” din Urziceni au trăit zile de har, rugăciune şi împărtăşire cu ocazia Misiunilor de Evanghelizare. 

Acestea au fost organizate de Fraţii Capucini, responsabil fiind Fr. Eugen Giurgică, care a fost ajutat de trei fraţi post-novici, Fr. Anton Gal, Fr. Adrian Cojoc şi Fr. Ciprian Benedic, în colaborare cu Surorile Maestre Ale Sfintei Dorotea din Slobozia.        

Cu această ocazie, s-au desfăşurat următoarele activităţi:
– cateheze, jocuri şi momente distractive împreună cu copiii,
– vizitarea familiilor, a celor bătrâni şi bolnavi, trăind cu ei momente de rugăciune, dialog şi împărtăşire;
 – celebrarea Sfintelor Liturghii, în cadrul cărora Fr. Eugen Giurgică a rostit cuvântul de învăţătură, punând accentul pe importanţa familiei, care este celula societăţii unde trebuie promovate valorile creştine pentru a avea o relaţie adevărată cu Dumnezeu. De asemenea, s-a scos în evidenţă şi importanţa celor patru virtuţi cardinale (prudenţa, dreptatea, tăria şi cumpătarea) arătându-se  rolul pe care fiecare virtute îl are în viaţa omului şi a familiei.

Înainte de toate, ţinem să aducem laude şi mulţumiri lui Dumnezeu pentru buna desfăşurare a acestor misiuni, comunităţii fraţilor capucini din Slobozia, părintelui paroh Romeo Horvat şi guardianului comunităţii Fr. Paul Daniel Coman. De asemenea, aducem mulţumiri Surorilor Dorotee şi întregii comunităţi de credincioşi, care ne-au primit cu multă generozitate şi bucurie în comunitatea, biserica şi casele lor.           

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cu harul său!        

Fr. Ciprian Benedic, OFMCap  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.