Înveșmântare novici cifis

Început de noviciat

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În ziua de 12 septembrie, în Italia, la Montefusco, provincia de Benevento, a avut loc ritualul îmbrăcării hainei de probă a novicilor din  CIFIS (Collaborazione Interprovinciale Formazione Italia Sudpeninsulare). Această celebrare a fost prezidată de vicarul general Ştefan Kosuth, în prezenţa celor 14 novici aparţinând diferitelor provincii din sudul Italiei li altor circumscriplii.     

În introducere, părintele Leonardo Franzese, provincialul de Napoli şi preşedintele CIFIS, a ţinut să sublinieze frumoasa colaborare de mai bine de treizeci de ani a diferitelor provincii din sudul Italiei şi, mai nou, perspectiva internaţională a acestei circumscripţii, cu deschiderea faţă de Custodiile din România, Siria, Liban şi Belarus. Părintele vicar general s-a arătat foarte încântat de această iniţiativă, adăugând importanţa vitală de a ne deschide către orizonturi care depăşesc graniţele propriei naţiuni.          

Pe lângă novicii care aparţin provinciilor italieneşti, în această zi frumoasă au primit haina de probă şi trei tineri ai Custodiei noastre: Gabriel-Alexandru Călăraşu, Alois Bulai şi Iosif-Valentin David. La bucuria lor au luat parte şi câţiva fraţi români, în frunte cu fratele Lucian-Iosif Dumea, custodele fraţilor minori capucini din România. Totodată, la acest moment de bucurie au participat şi mulţi alţi fraţi, precum şi rude ale candidaţilor la noviciat. Ne-am bucurat nespus să-i însoţim şi să le urăm un An de Noviciat plin de haruri şi bucurii.    

Sfânta Fecioară Maria, Regina Ordinului Serafic, sărbătorită în această zi în care aceşti tineri au început anul de noviciat, să îi însoţească pe toţi în această etapă de formare şi să îi ocrotească sub mantia sa.    

Fr. Albert Goşman, OFMCap        

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.