În drum spre cel de-al VIII-lea Consiliu Plenar al Ordinului

În drum spre cel de-al VIII CPO
Mesajul fr. Stefan Kozuh O.F.M. Cap, Preşedintele Comisiei pregătitoare a celui de-al VIII-lea Consiliu Plenar al Ordinului

Dragi fraţi, vă salut cu drag şi vă urez un An Nou fericit, de această dată nu numai în numele meu, ci şi în numele membrilor Comisiei pregătitoare a celui de-al VIII-lea Consiliul Plenar al Ordinului.

Răspunzând cererii Ministrului general, la începutul acestui an am început să lucrăm la pregătirea acestui important eveniment de reflecţie, dar şi de inspiraţie pentru Ordinul nostru, care se va desfăşura la anul, în 2015. Întâlnirea noastră s-a axat, în mod deosebit, pe pregătirea unui instrument de lucru pentru întregul Ordin, chiar şi pentru tine, frate, care mă asculţi, astfel încât reflecţia asupra a ceea ce suntem şi a modului de a munci, să ne ajute să trăim mai bine şi să muncim cu mai multă înflăcărare, cu mai mult entuziasm şi chiar cu mai multă eficacitate.

Am atins câteva puncte, câteva aspecte cu privire la muncă, cum ar fi: munca – cea care dă forţă apartenenţei noastre la Ordin; munca – plinătatea identităţii mele personale; munca – mijloc de subzistenţă, pentru că trebuie să câştigăm pâinea noastră de fiecare zi; munca – identificare cu oamenii simpli care ne înconjoară; muncă şi nu activism; munca – mijloc de formare (în primele etape de formare şi nu numai); munca – iniţiativă personală şi expresie a fraternităţii.

Toate acestea se desfăşoară în aceste zile, se pregăteşte un material care va fi trimis provinciilor, custodiilor, iar mai apoi va ajunge şi în fraternitatea ta. Deja îţ cer, frate, să participi cu multă deschidere, cu creativitate şi cu o privire profetică la aceste reflecţii, care, ca rezultat al muncii voastre, vor fi de ajutor membrilor Consiliului plenar, care se vor reuni în perioada octombrie-noiembrie a anului viitor, dar, mai întâi de toate, vă vor ajuta pe Voi, fraţilor, pe Tine şi fraternitatea ta, pentru a reflecta – dar nu numai – cine ştie, poate şi pentru a găsi alte moduri, profetice şi eficace, de a lucra în zilele noastre. Spor la treabă!

Fr. Stefan Kozuh, O.F.M. Cap.

Traducere: fr. Daniel Cosmin Constantin, O.F.M. Cap.

Sursă: www.ofmcap.net 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.