În aşteptarea venirii Mântuitorului, împreună cu sfântul Francisc

În aşteptarea venirii Mântuitorului,
împreună cu sfântul Francisc

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  

Fraternitatea OSF – TI.FRA. din Oneşti, împreună cu seminariştii capucini, au trăit împreună o dimineaţă de reculegere şi de pregătire la „Sărbătoarea sărbătorilor noastre”, cum definea sf. Francisc Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru, Isus Cristos.                    

Reculegerea a fost împărţită în două momente distincte, unul formativ şi unul de rugăciune. Seminariştii, începând cu ora 10, s-au adunat în Capela Seminarului, pentru a asculta mărturia şi meditaţia sr. Iulia Zàcovà CFSF cu privire la vocaţie şi la constanţa necesară în a răspunde chemării Domnului.

             

Membrii OFS şi TI.FRA. s-au reunit de la aceeaşi oră în Cripta Sanctuarului pentru a asculta diverse mărturii despre felul în care sărăcuţul din Assisi înţelegea să se pregătească pentru a sărbători cum se cuvine Naşterea Domnului. Fr. Marian Ianoş, asistentul spiritual al fraternităţii,  le-a vorbit celor prezenţi despre diversele feluri în care îl putem aştepta pe „Cel Promis”, ca şi despre importanţa unei pregătiri serioase pentru a-l întâmpina cu vrednicie pe Pruncuşorul Isus.       

După o scurtă pauză, toţi cei prezenţi la aceste momente de reculegere şi pregătire, s-au reunit din nou în jurul altarului, pentru celebrarea unui moment de adoraţie euharistică, urmat de Sf. Liturghie, celebrată de fr. Irimia Bejan, asistent spiritual TI.FRA şi responsabil al seminariştilor capucini.         

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.