Iasi: Vizita relicvei fericitului Ieremia

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioşii de la Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi în frunte cu PS Petru Gherghel, au trăit un eveniment memorabil, luni, 21 mai 2018, prin prezenţa relicvei fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaştelor sale în ţară. Totodată este pentru prima dată când, după voinţa Sfântului Părinte Francisc, Biserica o comemorează pe Sfânta Fecioară Maria ca Maică a Bisericii.

Alături de PS Petru Gherghel, de pr. Paul Budău, paroh şi decan de Iaşi, şi de ceilalţi preoţi vicari, precum şi de alţi preoţi din Iaşi, au luat parte la acest moment special şi numeroşi credincioşi din comunitate.

După primirea solemnă a casetei cu relicva preţioasă, a salutului din partea PS Petru Gherghel şi a părintelui paroh, preoţii şi credincioşii s-au îndreptat în procesiune în catedrală, unde au luat parte la recitarea sfântului Rozariu cu Litania bavareză, şi apoi la celebrarea sfintei Liturghii solemne, prezidată de PS Aurel Percă.
Părintele capucin Ubaldo Oliviero, în calitate de reprezentant principal al acestui pelerinaj, a vorbit despre importanţa acestui eveniment, iar părintele predicator Flavian Gondoş, tot din Ordinul Fraţilor Minori Capucini, în cadrul cuvântului de învăţătură, a vorbit despre drumul de sfinţenie pe care l-a parcurs fericitul Ieremia, începând din familie, unde a primit o educaţie profund religioasă şi unde a încolţit şi vocaţia sa la viaţa consacrată.

“Fericitul Ieremia este un sfânt genuin – spunea părintele predicator – din poporul nostru credincios, ceea ce trebuie să ne facă să credem că sfinţenia nu e un privilegiu, o exclusivitate rezervată doar unora, ci sfinţenia este scopul fiecărui creştin botezat. Acest fericit din poporul nostru este un exemplu în urmarea lui Cristos şi în slujirea celor nevoiaşi”.

La sfârşitul sfintei Liturghii, PS Aurel Percă a mulţumit pentru privilegiul de a avea în mijlocul credincioşilor de la catedrală relicva fericitului Ieremia, care se află într-un pelerinaj în Dieceza de Iaşi, şi pentru toate harurile pe care Dumnezeu le-a oferit pentru meritele acestui slujitor credincios al său.

După celebrarea euharistică, la care credincioşii s-au rugat şi pentru ridicarea la demnitatea de sfânt a fericitului Ieremia, credincioşii pe rând au atins cu respect şi preţuire relicva fericitului Ieremia, încredinţându-i prin rugăciune intenţiile şi dorinţele pentru binele familiilor lor.

Pentru mulţi dintre cei care au rămas măcar o clipă în rugăciune, acest popas a devenit ocazia unei întâlniri benefice cu harul lui Dumnezeu. Fie ca Dumnezeu să reverse peste toţi harul păcii, al unităţii şi al dragostei!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în 21 mai: Iaşi: Vizita relicvei fericitului Ieremia

Înregistrarea video a acestui eveniment:

Preluat de pe www.ercis.ro

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.