Iaşi: Hirotoniri întru Preoţie

Tu eşti preot în veci!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 29 iunie, în sărbătoarea sfinţilor apostoli Petru şi Paul, în catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi, 30 de candidaţi la sfânta Preoţie au fost hirotoniţi preoţi de către păstorul diecezei de Iaşi, PS Petru Gherghel.

Printre noii leviţi se numără şi confraţii noştri fr. Daniel-Cosmin Constantin, fr. Irimia Bejan şi fr. Anton Tancău, care după o săptămână de exerciţii spirituale şi după depunerea jurământului şi a profesiunii de credinţă, făcute în faţa pr. Custode Leon Budău şi în prezenţa confraţilor, în timpul rugăciunii vesperelor (joi, 27 iunie) în conventul „Sf. Padre Pio” din Roman, s-au prezentat plini de curaj şi entuziasm, dar şi conştienţi de importanţa şi sacralitatea noii lor misiuni pentru poporul lui Dumnezeu, în faţa episcopului, pentru a fi ridicaţi, prin impunerea mâinilor şi rugăciunea consacratoare, la treapta preoţiei.

Lor, ca şi tuturor celorlalţi 30 de confraţi hirotoniţi la Iaşi şi Bucureşti în acest an 2013, Anul Credinţei, Fraţii Capucini le urează o slujire vrednică şi durabilă în via Domnului!

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.