Onesti: Hirotoniri intru preotie


Prin impunerea mâinilor şi rugăciunea de consacrare a ES Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, în ziua de 5 mai 2007, la Oneşti, în cadrul unei celebrări solemne prilejuită de celebrarea prin anticipare a hramului Sanctuarului “Fericitul Ieremia” şi a Custodiei fraţilor Minori Capucini din România, au primit hirotonirea sacerdotală şase fraţi capucini.

Noii preoţi sunt: fr. Ioan Bucur, din Ciucani – BC (născut la 01.04.1978), fr. Alois Ciuraru, din Valea Mare – BC (născut la 13.06.1979), fr. Albert Goşman, din Buruieneşti – NT (născut la 12.10.1979), fr. Eugen Giurgică, din Buruieneşti – NT (născut la 06.11.1979), fr. Marcel Netedu, din Buruieneşti – NT (născut la 09.03.1980) şi fr. Lucian Dumea, din Băluşeşti – NT (născut la 29.04.1980).

Celebrarea a avut loc în cripta Sanctuarului “Fericitul Ieremia”, criptă în care lucrările de finisare s-au încheiat de curând şi unde aşteptăm să vedem cât mai curând moaştele fericitului Ieremia, întors definitiv în patria sa, în acest sens demersurile fiind deja începute prin grija părintelui Ubaldo Oliviero, custodele Fraţilor Minori Capucini din România.

La celebrarea de sâmbătă au participat numeroşi preoţi din ţară şi străinătate, din care amintim pe pr. Leonardo Izzo, proaspăt numit provincial al Fraţilor Minori Capucini din Napoli, pr. Ioan Ciuraru, provincial al Fraţilor Minori Conventuali din România, autorităţile civile locale, un grup însemnat de oaspeţi din Italia, nenumăraţi credincioşi din Oneşti şi din localităţile părinţilor nou-sfinţiţi.

Totodată s-a făcut publică deschiderea celebrărilor liturgice în cripta mai sus amintită după următorul program: în zilele de lucru, sfânta Liturghie, cu începere de la ora 06.45; duminica şi sărbătorile de poruncă, sfântul Rozariu la ora 09.00, urmat imediat de sfânta Liturghie, cu începere de la ora 09.30.

Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să privească asupra lucrării începute la Oneşti, să binecuvânteze munca şi activitatea fraţilor capucini în România, iar prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, “Măicuţa noastră”, şi a fericitului Ieremia, să ne conducă paşii pe calea sfinţeniei.

Fr. Daniel Cosmin Constantin, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.