Hirotonire întru diaconat

Vineri, 4 octombrie 2019, în solemnitatea Părintelui Serafic Sfântul Francisc din Assisi, fratele capucin Adrian Benchea Joca împreună cu trei frați conventuali au fost hirotoniți diaconi, la Institutului Teologic Romano-Catolic din Roman (NT). Liturghia de hirotonire a avut loc în capela Institutului la ora 10.30 și a fost prezidată de mons. Iosif Păuleț, episcop de Iași.

La celebrare au participat Custodele Fraților Minori Capucini din România, pr. Lucian Iosif Dumea, Ministrul Provincial al Fraților Minori Conventuali din România, pr. Teofil Petrișor, numeroși preoți și persoane consacrate dar și familiile, rudele și prietenii candidaților.

În cadrul omiliei  Preasfinţitul Iosif Păuleț a adresat un  cuvânt de învăţătură, plecând de la Cuvântul lui Dumnezeu şi de la mărturia de sfinţenie a Sărăcuţului din Assisi. Astfel, Preasfinţia Sa ne-a provocat pe toţi să medităm la trei cuvinte ce exprimă realităţi capitale ale vieţii de sfinţenie a sfântului Francisc şi ale vocaţiei fiecăruia, acestea fiind: cruceslujire şi comuniune. Din contemplarea crucii şi a Răstignitului să ne luăm forţa necesară pentru a merge înainte, prin slujire să edificăm Biserica şi să predicăm Evanghelia, în primul rând cu exemplul vieţii, iar prin comuniunea cu Cristos să creăm comuniune şi între noi!

Bunul Dumnezeu, Sfântul Francisc de Asissi şi Măicuţa Noastră să-i călăuzească pe aceşti fraţi pe drumul slujirii şi al dăruirii totale, să înainteze zi de zi în cunoaşterea şi în imitarea aceluia care le este pace, înţelepciune şi bunătate.

fr. Iosif Valentin David OFMCap.

Album foto: Hirotonire întru diaconat

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.