Habemus Papam!

Şi Duhul a suflat … (din) spre America

După o zi şi jumătate de conclav şi cinci runde de votări, în prezenţa unei mulţimi nerăbdătoare să afle noutăţi cu privire la cursul alegerii noului papă, pe hornul special amenajat al Vaticanului îşi face apariţia fumul alb: HABEMUS PAPAM!

Noul Suveran Pontif este cardinalul Jorge Mario Bergoglio, care se va numi Papa Francisc.

“Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii”

Noul Păstor al Bisericii Catolice, Papa Francisc, şi-a făcut apariţia în faţa mulţimii la scurt timp după ce cardinalul Tauran a rostit binecunoscutele cuvinte: Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam!

Nici o manifestare ieşită din comun, ci numai un gest simplu de salut, în care am citit cu toţii o umilinţă care face trimitere la cel al cărui nume l-a ales, sfântul Francisc de Assisi.

În continuare, Papa Francisc le-a cerut tuturor să păstreze un moment de tăcere, în care fiecare să înalţe către Dumnezeu o rugă pentru el, uimind încă o dată prin gestul său de a se înclina profund în faţa celor prezenţi.               

La sfârşitul acestui emoţionant moment, Sfântul Părinte a împărţit tuturor mult aşteptata binecuvântare URBI ET ORBI, făcând un apel la fraternitate şi prietenie în sânul întregii Biserici.    

Papa Francisc devine, astfel, cel de-al 266-lea Suveran Pontif din istoria Bisericii, fiind primul papă care vine din afara Europei, primul papă iezuit şi primul papă care îşi ia numele de Francisc.

Ne rugăm lui Dumnezeu să reverse belşug de binecuvântare asupra alesului său, pentru ca să fie, asemenea sfântului Francisc de Assisi, un stâlp de sprijin pentru întreaga Biserică.

Fr. Daniel Cosmin Constantin,
O.F.M. Cap.

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.