Fratele Ieremia Valahul vine la Targu Frumos

Duminică, 9 octombrie, parohia Sf. Anton a avut un motiv de bucurie şi de sărbătoare. După ce în luna mai 2008 credincioşii s-au putut bucura de prezenţa raclei Fericitului Ieremia, iată, acum, nu va fi doar o vizită, ci credincioşii se vor putea bucura să aibă în biserica lor o părticică din relicvele sale.
La cererea Pr. Paroh Fabian Dobos, într-un cadru solemn, Pr. Eugen Giurgică O.F.M. Cap, însoţit de Pr. Diacon Mihai Benchea şi alţi doi seminarişti, au dăruit parohiei această relicvă spre a fi venerată. Credincioşii şi întreaga comunitate din Târgu Frumos vor avea posibilitatea ca prin mijlocirea celui mai îndrăgit dintre fiii Bisericii Catolice din Romania să obţină de la bunul Dumnezeu harurile de care au nevoie. Ieremia, în timpul vieţii şi după moarte s-a dovedit a fi un bun intermediar între Dumnezeu şi oameni pentru credincioşii din Napoli, care, cu multă credinţă şi devoţiune, au alergat la el şi au obţinut harurile dorite. Cu atât mai mult noi, fraţii săi români, în mijlocul cărora a dorit să se întoarcă, trebuie să-i cerem ca el să mijlocească pentru noi, pentru familiile şi comunităţile nostre harurile de care avem nevoie.
Fie ca Fericitul Ieremia să mijlocească harurile de care fiecare credincios în parte are nevoie şi să binecuvânteze întreaga comunitate.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.