“Fericiţi cei ce cred fără să fi văzut!”

“Maria a crezut fără să fi văzut”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În după amiaza zilei de 26 martie, peste Conventul “Sfântul Padre Pio” s-a lăsat liniştea, însă nu o linişte goală, ci una menită să lase să vorbească spiritul, la lumina Cuvântului lui Dumnezeu, în prezenţa lui Cristos în Sfânta Euharistie. 

Momentul de reculegere pe care l-am trăit astăzi, ca pregătire la marea sărbătoare a Paştelui, a început la ora 15.30, prin invocarea Duhului Sfânt, urmată de conferinţa părintelui Vivian Furtado, SVD, care a avut ca temă “Credinţa Mariei în învierea lui Isus”. Părintele a subliniat faptul că Maria a crezut fără să fi văzut, afirmând că aceasta este şi situaţia noastră: credem în învierea lui Isus fără să fi fost martori oculari ai acestui eveniment, având-o ca model pe Preacurata Fecioară Maria.

Imediat după conferinţă a urmat sfânta Liturghie prezidată de pr. Leonard Ghiurca, după care a fost expus Preasfântul Sacrament pentru adoraţie, fiecare găsindu-şi puţin timp pe care să îl petreacă în compania lui Isus.

La ora 19.30 ne-am regăsit cu toţii în capelă pentru celebrarea Vesperelor, la sfârşitul cărora am primit şi binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament, încheind, astfel,  acest moment de reculegere.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru tot binele pe care ni l-a dăruit astăzi din marea sa bunătate, prin trăirea acestor momente de har, rugându-l, totodată, să mărească în noi credinţa, asemenea Mariei, ca să fim întotdeauna capabili să dăm mărturie despre învierea lui Cristos. 

Fr. Eduard-Laurenţiu Imbrea O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.