Oneşti: Invitaţie la sărbătoare, alături de fraţii capucini

Ziua de 30 octombrie 2017, pentru fraţii capucini şi pentru toţi cinstitorii acestui fiu al poporului nostru ridicat la cinstea altarelor ca să fie „făclie aprinsă” pentru neamul său, cum a spus sfântul papă Ioan Paul al II-lea la predica beatificării), reprezintă un prilej de sărbătoare şi de mulţumire adusă Celui Preaînalt pentru toate binecuvântările primite prin mijlocirea sa.

Pentru, fraţii capucini, această binecuvântată zi reprezintă un nou prilej de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea a 25 de ani de când am fost chemaţi să ne trăim carisma franciscan-capucină şi să ne desfăşurăm slujirea în mijlocul poporului din care s-a ridicat pe candelabrul Bisericii acest model de sfinţenie şi de slujire.

Sărbătoarea va fi pregătită de un triduum de mulţumire, având ca temă „Fericitul Ieremia, model de slujire, iubire şi sfinţenie”, teme ce vor fi predicate de pr. Cosmin-Daniel Constantin la sfânta Liturghie de la ora 18.30 din zilele de 27, 28 şi 29 octombrie.

În ziua de 30 octombrie 2017, la ora 10.30, se va celebra sfânta Liturghie solemnă de încheiere a Anului Jubiliar, prezidată de către ÎPS Miguel Maury Buendía, nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova.

În timpul sfintei Liturghii şi după aceea, cât timp va fi necesar, va fi expusă spre venerare relicva însemnată a fericitului Ieremia.

În aceeaşi zi, la ora 18.30, va fi celebrată o sfântă Liturghie de mulţumire de către pr. Iosif Lucian Dumea, custode al Custodiei „Fericitul Ieremia” din România, a Fraţilor Minori Capucini.

Pr. Flavian Gondoş, rector sanctuar,
şi confraţii capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.