Ecumenism noiembrie

Ca toţi să fie una!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În zilele 27-29 noiembrie 2015, în vigilia sărbătorii Sf. Andrei, mare apostol si martor al fidelităţii faţă de învăţătura lui Cristos, la centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină şi Activitate Ecumenică din Oneşti (BC) au avut loc trei zile de har, rugăciune, dialog şi confruntare frăţească pentru aceeaţi cauză comună: rugăciunea lui Cristos, „Ca toţi să fie una”.        

În aceste zile intenţia rugăciunilor noastre au avut în centrul atenţiei necesitatea urgentă a păcii în lume. 

Fr. EUGEN GIURGICĂ a continuat drumul de formare ecumenică din acest an  trasat de studiul documentului „Unitatis redintegratio”.

Fr. ALBERT GOŞMAN, OFMCap: Actualitate: Papa Francisc –  Pacea, un drum de parcurs împreună.   

Pr. Ortodox IUSTINIAN ALUPEI ne-a vorbit despre Familia în tradiţia   Orientală punând în lumina dificultăţile imaginii familiei în zilele noastre si urgenţa consolidării principiilor religioase de unitate a familiei şi implicit rolul familiei în viaţa Bisericii.        

Mulţumim lui Dumnezeu pentru darul de a ne putea ruga, cunoaşte, dialoga şi împărtăşi experienţe din viaţa noastră, fiecare în comunitatea în care trăim.        

Următoarea întâlnire va fi în luna ianuarie 2016, în zilele 22-24, în cadrul săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor.

Fr. Eugen Giurgică, OFMCap        

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.