Copii la umbra Sfantului

În zilele de 16 – 18 aprilie 2009 la Seminarul Capucin din Oneşti a avut loc un Campus al bucuriei, organizat de fraţii si seminarişti Capucini, la care au participat în număr de 40 de copii din clasele a VII şi a VIII a din parohiile: Galbeni, Cleja, Fundu-Răcăciuni, Ploscuţeni, Berzunţi, Cireşoaia, Nicoreşti, Oituz, Ştefan cel Mare, Pârgăreşti, Gioseni, Pralea, Slănic Moldova.
Tema acestui Campus a fost „Copii la umbra Sfântului” cu referinţă la Fericitul Ieremia, Sfântul nostru al tuturor , al Românilor care locuieşte în Sanctuarul dedicat lui, de aici din Oneşti. Deschiderea acestor 3 zile a avut loc in Sanctuar, alături de Fericitul Ieremia, cu un moment de rugăciune închinat lui şi cu o povestioară semnificativă a unui copilaş care ne reprezintă pe fiecare dintre noi românii. Atmosfera a fost aceea a bucuriei de a sta împreună, a jocului şi a rugăciunii. Aceste 3 zile s-au încheiat cu o povestioară, reprezentând viaţa lui Tommy, copilaşul bolnav devenit misionarul străzii, datorită bileţelelor pe care scria texte din Sf. Evanghelie şi pe care le lăsa să cadă de la fereastra sa, devenind astfel adevărate mesaje divine pentru trecători.
Acest Campus vrea să fie începutul unor serii de întâlniri pentru copii: „La umbra Sfântului”, dornici să îl cunoască pe Fericitul Ieremia şi pe Isus.
Fie ca bunul Dumnezeu, prin mijlocirea Fericitului Ieremia să dăruiască tuturor copiilor multă sănătate şi spiritul bucuriei.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.