Campus vocațional

Veniţi şi vedeţi!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

 

 

Răspunzând invitaţiei fraţilor capucini, un număr de 56 adolescenţi din clasele a VII-a şi a VIII-a, provenind din diferite localităţi catolice din jurul Romanului şi a Bacăului, ca şi de pe Valea Trotuşului, s-au întâlnit la Oneşti timp de trei zile (18-20 aprilie), pentru a cunoaşte mai bine Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”, unde mulţi dintre ei se gândesc să-şi continue studiile liceale în următorii patru ani din viaţa lor, pentru ca apoi să-şi dedice viaţa slujirii lui Dumnezeu şi aproapelui  ca fraţi capucini.         

În acest scurt timp, tinerii au făcut cunoştinţă nu numai cu posibila lor viitoare casă, dar şi cu fraţii capucini şi cu colegii lor mai mari, care le-au fost alături, îndrumându-le primii paşi în această nouă realitate, au cunoscut figura şi spiritualitatea fratelui Ieremia, patronul spiritual al acestui locaş de cultură, li s-a prezentat spiritualitatea franciscană, au legat prietenii între ei şi cu colegii lor mai mari, s-au rugat şi jucat împreună cu spontaneitatea specifică vârstei.       

În cursul dimineţii zilei de joi, după sf. Liturghie şi micul dejun, s-au reîntors la casele lor, neputându-se astfel „bucura” de zăpada proaspăt căzută şi de bulgăreala aferentă!           

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.